in

Çoban Kulübesi: Tim Winton’dan birkaçış Romanı

Avustralyalı yazar Tim Winton’ın Çoban Kulübesi adlı eseri raflarda. Roman, Konu Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Çoban Kulübesi - Tim Winton
- Reklam -
- Reklam -

Avustralyalı yazar Tim Winton’ın Çoban Kulübesi adlı romanı raflardaki yerini aldı. Eser, Konu Kitap etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Türkçede daha önce Yüz Kitap’tan yayımlanan Dönüş adlı öyküleri ile okuma fırsatı bulduğumuz Tim Winton, bu defa bir roman ile karşımıza çıkıyor.

1960 doğumlu Avustralyalı yazar, ülkesinin öne çıkan yazarları arasında yer alıyor. 1981’de Avustralya Vogel Ödülü’nü kazandı. Miles Franklin Ödülü olmak üzere pek çok ödül aldı, iki defa Man Booker adayları arasında bulundu. Breath romanı Simon Baker imzasıyla beyaz perdeye uyarlandı.

- Reklam -

Çoban Kulübesi ilk olarak 2018 yılında The Shepherd’s Hut adı ile ana dilinde yayımlandı. Eser 2 yıl sonra Türkçe raflarındaki yerini de alıyor.

Çoban Kulübesi – Tim Winton | Arka Kapak Tanıtımı

Avustralya’nın en çok satan yazarları arasında yer alan Tim Winton, iki kez Man Booker’a aday gösterildi. Romanları birçok dile çevrildi, birçok ödül aldı. Sert mevzuları hassas, yer yer lirik bir dille anlatmasıyla öne çıktı.

Roman, öksüz Jaxie Clackton’ın babasının ölümüyle başlıyor. Suçun üzerine kalacağını sanan Jaxie yanına sadece bir su şişesi, bir tüfek ve birkaç konserve alarak evden kaçıyor. Telefonunun şarjı tek çubuk. Uçsuz bucaksız Batı Avustralya kırsalında yalnız olduğunu sanırken, sürgündeki bir rahiple karşılıyor.

​Çoban Kulübesi değerlere, özgürlüğü kendi hapishanesi olan insanlara dair sert ama muzipliği de elden bırakmayan fişek gibi bir roman.

Çoban Kulübesi - Tim Winton

- Reklam -

Çoban Kulübesi Hakkında Ne Dediler?

“Winton Avustralya’nın büyük romancısı değil, büyük romancı, konu kapanmıştır.” – The Times

“Hem alkışlanan, hem de çok satan, kıskanılası bir yazar olan Winton yerel şeyleri şiirselleştirme konusunda özellikle yetenekli ama kaleminin en önemli özelliği çıplaklığı.” – The Guardian

“Elden bırakılamayacak kadar dokunaklı. Büyüleyici. Kimi zaman bizim Cormac McCarthy kadar kasvete bürünen bir romancıdan en çıplak haliyle bir hayatta kalma romanı.” – The Washington Post 

Seda Çıngay Mellor tarafından Türkçeye kazandırılan romanın editörlüğünü Baran Güzel üstleniyor. Kasım 2020 itibarıyla raflardaki yerini alan eserin kapak tasarımı ise Sancar Dalman’a ait.

Yazarın eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mank Netflix David Fincher

Mank İncelemesi: David Fincher’dan Üst Kurmaca

Spider-Man 3 Disney+ Sony

Spider-Man 3, Sevilen Oyuncuları Geri Getiriyor: Eski İsimler Yeniden Kadroda!