in

Pulitzer Ödüllü Cormac McCarthy Yıllar Sonra Yeni Kitaplarıyla Geliyor

Cormac McCarthy yeni kitapları ile geliyor. İhtiyarlara Yer Yok ve Yol adlı eserleriyle tanınan Pulitzer ödüllü yazar, yıllar süren sessizliğini bozdu.

cormac mccarthy yeni kitaplari
- Reklam -

Cormac McCarthy yeni kitapları ile okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Son kitabını 16 yıl önce yayımlayan usta yazar, iki yeni eserini duyurdu.

Beyaz perdeye de uyarlanan Yol (The Road) ve İhtiyarlara Yer Yok (No Country for Old Men) kitaplarının yazarı Cormac McCarthy yeni kitaplarıyla geliyor.

Pulitzer ödüllü Cormac McCarthy sessizliğini iki yeni kitabıyla bölecek. Yazarın yeni kitapları The Passenger ve Stella Maris adlarını taşıyor. McCarthy’nin kitapların basımını uzun zamandır anlaşmalı olduğu Amerikalı yayınevi Alfred A. Knopf üstleniyor.

- Reklam -

88 yaşındaki usta yazar geçen yıllarda oldukça sessiz kalmıştı. İthaki Yayınları tarafından Türkçeye çevrilen Yol kitabını yazdıktan sonra Pulitzer ödülünü kazanmış ve çok satanlar listesinde kendisine yer bulmuştu. Kitabı sonrası çeşitli projelerde yer alsa da usta yazar edebiyat alanında yeni kitaplar yayımlamamıştı. 2009 yılında The Road filminin tanıtımı için Wall Street Journal’a verdiği röportajda kitapları ve gelecek projeleri ile ilgili konuşmayı reddetmiş ve şunları söylemişti:

“50 yıldır bir kadınla ilgili yazmak istiyorum ancak hiçbir zaman bunu yapacak beceriye sahip olamadım. Yine de bir noktada bunu denemeniz gerekiyor.”

Daha sonra 2013 yılında Ridley Scott’ın yönettiği The Counselor filminin yazarlığını üstlenerek edebiyat-dışı alanlara yönelmişti. 2015 yılında ise McCarthy, Santa Fe gösteri merkezinde üzerinde çalıştığı kitaptan bazı bölümleri okumuştu. Bununla birlikte yeni kitabı The Passenger’ın basım tarihinin oldukça yakın olduğu dedikoduları da yayılmıştı.

Cormac McCarthy Yeni Kitapları ile 2022’de Okurlarla Buluşuyor

Usta yazarın verdiği uzun arayı bozması ise geçen günlerde oldu. İki yeni romanı The Passenger ve Stella Maris için geri sayım başladı. İki eser de McCarthy’nin kendine has tonu ile bilinç ve gerçekliği araştırmaya çalışacak. Bununla birlikte eserler kadın karakterler etrafına kurulan din ve bilimin bir araya gelip gelemeyeceği sorularına cevap vermeye çalışıyor.

25 Ekim 2022 tarihinde okurlarla buluşacak The Passenger 1980 yıllarında New Orleans şehrinde yaşayan derin dalış yapan Bobby’nin deniz tabanında bütün yolcuları kaybolmuş bir uçağın kara kutusunu bulmasıyla başlıyor. Yaklaşık 400 sayfalık romanın gizem ve macera dolu hikâyesi devam ederken Bobby’nin araştırdığı uçak kazasının babası ve ailesinin anılarıyla ne kadar ilişkili olduğunu okuyoruz.

cormac mccarthy yeni kitapları passenger stella maris

- Reklam -

22 Kasım 2022’de raflarda yerini alacak Stella Maris ise The Passenger romanının son noktasını koyan eser olacak. 200 sayfalık eser Alicia’nın macerasını anlatacak. Alicia ve psikoloğu arasında geçen konuşmalardan oluşan eser paranoid şizofreni teşhisi alan matematik profesörünü konu alıyor.

Kitapların birbiriyle bağlantılı olmasına rağmen iki farklı zaman diliminde baskıya girmesi ise akıllarda soru işaretleri oluşturmuştu. Kitapların basımını üstlenen yayınevinin editörü Reagan Arthur ise konuya dair şunları söyledi:

“Amerika’nın belki de en iyi yaşan romancılarından birisinden bir değil tam iki yeni roman geliyor. Bu durumda okuyucuya iki romanı da sindirecek ama birbirinden kopmadan da okuyacak zamanı nasıl veririz diye çok düşündük.”

Bu romanlarla birlikte okurlar Cormac McCarthy’nin zihninde uzun zamandır kurmakta olduğu felsefi ve bilimsel bazı sorulara göz atma fırsatı bulacak.

Siz yıllar sonra gelen bu iki yeni roman haberini nasıl karşıladınız? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The New York Times

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Yıllar öncesinden üzerinde çalıştığı ve okurlarının tamamlanmayacak korkusu olan iki roman sonunda yayına hazır hale gelmiş. Okurları için sevindirici bir haber.

  2. Avatar for beachsam0rai beachsam0rai dedi ki:

    Rica ediyorum artık Blood Meridian’ı Türkçeye çevirin. Bakın lütfen :’)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Penguin dizisi

Colin Farrell’lı The Penguin Dizisi Resmi Olarak Duyuruldu: The Batman Evreni Genişliyor

2022 Uluslararası Booker Ödülü uzun listesi

2022 Uluslararası Booker Ödülü’nde Uzun Liste Belli Oldu