in

Cormac McCarthy’nin Ünlü Post-Apokaliptik Romanı “Yol” Şimdi Türkçe

Modern Amerikan edebiyatının en önemli isimlerinden Cormac McCarthy’nin “Yol” adlı romanı Sevin Okyay çevirisiyle İthaki Yayınları’nda.

Cormac McCarthy - Yol
- Reklam -
- Reklam -

Kullandığı güney üslubuyla meraklılarına okuması keyifli ve farklı eserler sunan Cormac McCarthy, genellikle Western ve post-apokaliptik türlerde eser veren bir yazar. Yazdığı İhtiyarlara Yer Yok kitabının Coen Kardeşler tarafından sinemaya uyarlanması ve “En İyi Film” dahil dört Oscar alması Amerikalı yazarın medyatik anlamdaki en büyük başarısı. Bunun yanı sıra edebiyat camiası için çok önemli olan Pulitzer, Amerikan Ulusal Kitap Ödülü gibi birçok ödüle de sahip kendisi.

McCarthy bu sefer de yine kendine özgü üslubu ve okuyanı içine çeken diyaloglarıyla post-apokaliptik bir baba-oğul ilişkisi sunan başka bir eseriyle karşımızda: Yol (The Road). Yazarın bu kitabı da 2009 yılında sinemaya uyarlanmıştı. Viggo Mortensen ve Charlize Theron gibi isimlerin yer aldığı film büyük bir kitleye ulaşmıştı.

Cormac McCarthy – Yol | Arka Kapak Tanıtımı

yolModern Amerikan edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan, sıklıkla Herman Melville ve William Faulkner gibi ustalarla kıyaslanan Cormac McCarthy kariyeri boyunca Güney gotiği, Western ve postapokaliptik türlerde verdiği birbirinden başarılı eserlerle Pulitzer, National Book, National Book Critics Circle ve MacArthur Fellowship gibi ödüllerin sahibi oldu. 2009 yılında sinemaya da uyarlanan Pulitzer ödüllü Yol, kıyamet sonrası edebiyatının en önemli örneklerinden.

- Reklam -

Bir baba ve oğlu yanıp kül olmuş Amerika topraklarında sonu asla gelmeyecekmiş gibi görünen bir yolculuğa çıkar. Niyetleri orada onları bir şeylerin bekleyip beklemediğini dahi bilmedikleri sahile ulaşmaktır. Rüzgârda uçuşan kurşuni küller her yeri ele geçirmiştir. Bu yıkım sonrası yolculukta kendilerini savunabilecekleri bir tabanca, yağmaladıkları yemekler ve birbirleri dışında hiçbir şeyleri yoktur.

- Reklam -

Hiçbir umudun kalmadığı bir gelecekte bir baba ile oğulun hayatta kalmak için verdiği mücadeleyi anlatan Yol nihai yıkım, umutsuz azim ve bunlara rağmen kaybolmayan şefkatin anlatıldığı bir şaheser.

Yazarın İhtiyarlara Yer Yok adlı romanında olduğu gibi yine İthaki Yayınları tarafından yayımlanan kitap, 5 Nisan’da raflara sürülecek. Şu an ön siparişle de alabileceğiniz eserin çevirmeni ise hepimizin tanıdığı bir isim olan Sevin Okyay. Post-apokaliptik hikayeleri sevenlere duyurulur…

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for magic magic dedi ki:

    Bu kitabı okuyup çok beğenen var mı?
    Kitap pek hoşuma gitmedi, bitirdim ama hangi yönü sayesinde bu kadar ön plana çıkıyor anlayamadım. Akıcı olmayan okuması zor bir metin ve hikayenin içine girmekte zorlandım. Yazım hatalarının çok olması da bir diğer beğenmediğim yön oldu.
    Benim kaçırdığım bir nokta mı var merak ediyorum, okuyup beğenenler yazarsa sevinirim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kr kitap kulubu 7 cam arilar

KR Kitap Kulübü #7 | Ernst Jünger – Cam Arılar

from hell ust

Alan Moore’un “Cehennemden Gelen”i Raflarda