in

Tevfik Uyar’dan Yeni Bir Bilimkurgu Romanı: “Çözülme”

Tevfik Uyar yeni bilimkurgu romanı “Çözülme” ile raflarda. Eser, bir biyomedikal devinin perde arkasındaki sırları konu alıyor.

Çözülme - Tevfik Uyar
- Reklam -
- Reklam -

Tevfik Uyar yeni romanı Çözülme ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Destek Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

1985 yılında dünyaya gelen Tevfik Uyar, lisans eğitimini İTÜ Uçak Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinde tamamladı. Yüksek lisans ve doktorasını ise İKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda gerçekleştirdi.

Açık Bilim Dergisi’nin kurucu editörlerinden ve Yalansavar yazarlarından olan Uyar, bilimkurgu ve eleştirel düşünme alanındaki kurgu dışı eserleriyle de tanınıyor.

- Reklam -

Bilimkurgu öykülerini Tek Kişilik Firar’da bir araya getiren Uyar, 2019’da Kızıl Sürgün adlı bir bilimkurgu romanı da yayımlamıştı. Safsatalar ve Astrolojinin Bilimle İmtihanı ise yazarın diğer eserleri arasında yer alıyor.

Tevfik Uyar, Twitter hesabında Çözülme kitabının konusunu şu sözlerle anlatıyor:

“Çözülme, birini dondurarak muhafaza etmenin mümkün olduğu bir Türkiye’deki toplumsal ve politik kırılmaları 30 yıl evvel hasta çocuklarını dondurmuş biçare yaşlı bir çiftle, hizmeti sunan biyomedikal devin ipliğini pazara çıkarmaya çalışan cesur gazetecinin üzerinden anlatıyor. Tema bilimkurgu olsa da, bilimkurguya mesafeli olan, bilimkurgu türünü tercih etmeyen okurlara bu türü sevdirmeye çalıştığım bir roman oldu. Lütfen ’bilimkurgu sevmem’ deyip geçmeyin; bence seveceksiniz.”

Çözülme – Tevfik Uyar | Arka Kapak Tanıtımı

Çözülme - Tevfik Uyar

“En Kusursuz Cinayet Çaresiz Birine Sırt Çevirmekle İşlenir.”

- Reklam -

Halktan gelen tüm itirazlara rağmen ülkenin en güzel arazileri dünyanın en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olan KRAYONİK’e satılmıştı. Ne kendisini ağaçlara zincirleyen aktivistler ne de ruhunu henüz şeytana satmamış siyasetçiler 10 futbol sahası büyüklüğünde dünyanın en büyük yeraltı deposunun kurulmasını engelleyebildi. Yerin üstünde, İstanbul’un en büyük gökdelenine sahip olan KRAYONİK, artık yerin altına da hâkim olmak istiyordu.

KRAYONİK, zamanı durdurup kendini geleceğe aktarmak isteyen “zengin züppelerin” hayallerini gerçekleştirme aracı olduğu kadar, dermansız hastalıklarla boğuşan insanların da son sığınağıydı. En azından parası yetenlerin…

Fakat umudu zamanın sırtına yükleyenler, yıllar sonra hiç beklemedikleri bir sonla karşı karşıya kalacaklarından bihaberdi:

Belki de zaman her şeyin ilacı değildi.

Toplamda 160 sayfadan oluşan kitabın editörlüğü Cansu Poyraz Karadeniz’e ait. Eser, Ocak 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Çözülme ve Tevfik Uyar eserleri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Necatis Necatis dedi ki:

    Bir kez kitap fuarında gördüğüm bir yazar; ayrıca bazı fikir ve görüşleri bilim-kurgu açısından etkili görünse bile, yeni nesil genç yazarların fikirlerini benimsemeyi sanki hiç istemiyormuş gibi davranıp aşağılık kompleksi altında olduğunu düşündüğüm bir yazar kendisi.
    Bilim-kurgu da yeri gelir en sıra dışı kurgu bile harmanlanabilir ancak kendisinden çıkmamış bir fikrin eğrisini doğrusunu yanlış şekilde eleştirir ise, tevfik uyarın önce kendi yaklaşımına bakması gerekmektedir.
    Bilim-kurgu bir mücadele değil bir paylaşım ve anlayış biçimidir.

  2. Avatar for Abraxas Abraxas dedi ki:

    Yazdıklarınızdan hiçbir şey anlamadım. Bu arkadaş neyi benimsememiş, hangi görüşü etkiliymiş, neyle mücadele ediyormuş?

    Ayrıca forumda Türkçe kurallarına uymanın zorunlu olduğunu hatırlatmak istiyorum.

  3. Avatar for gozubocek gozubocek dedi ki:

    Kendisini Açık Bilim programından beri takip ediyorum. Yeni kitap haberine çok sevindim.

  4. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    Mehmet Bahçeli Bey, forumumuza hoşgeldin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ozark 4. Sezon 1. Kısım Fragman

Ozark 4. Sezon 1. Kısım için İlk Fragman Yayınlandı

jk rowling yahudi karşıtlığı tartışması

J.K. Rowling Hakkındaki “Yahudi Karşıtlığı” Tartışmaları Yeniden Gündemde