in

Uğur Kılınç, İnsanın İçindeki Karanlığı Dışa Vurduğu “Çürük Ayvalar” Kitabı ile Raflarda

Uğur Kılınç, yeni kitabı “Çürük Ayvalar” ile okurla buluşuyor. Tekinsiz, tuhaf ve karanlık öyküler bu eserde bir araya getiriyor.

Çürük Ayvalar - Uğur Kılınç
- Reklam -
- Reklam -

Uğur Kılınç yeni kitabı Çürük Ayvalar ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, İthaki Yayınları’nın spekülatif kurgu türündeki metinleri yayımladığı Pangea Kitaplığı kapsamında raflara geliyor.

1989 Uşak doğumlu Uğur Kılınç, Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde, yüksek lisans eğitimini aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı’nda tamamladı. Kültürel Bir Değer Olarak Müzik ve Müziğin Mitoloji İle Olan İlişkisi: Amon Amarth Grubuna Göstergebilimsel Bir Yaklaşım başlığını taşıyan tezini verdikten sonra, 2016 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sinema bölümünde doktora öğrenimine devam etti.

Yazar ve akademisyen kimlikleriyle tanınan Kılınç 2015’te Nebel Şatosu ve Diğer Öyküler, 2016’da Oegtar’ın Felaketi ve 2019’da Mitolojinin Müziği kitaplarını kaleme aldı. Yazar ayrıca Karanlık Yılbaşı Öyküleri’ne de bir öyküsüyle katkıda bulundu.

- Reklam -

Korku, fantazi ve gotik türdeki metinleriyle tanınan yazarın yeni kitabı Çürük Ayvalar, yine bu türlerde yazılmış öyküleri bir araya getiriyor.

Çürük Ayvalar – Uğur Kılınç | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Çürük Ayvalar - Uğur Kılınç

Mezar ziyaretleri, cinai itiraflar, kökten ve kanlı çözümler, muallakta kalanlar, hesabını kendi kapayanlar, yarım kalan şiirler, ruha yapışan günahlar, kasaba karası, taşra noir…

Uğur Kılınç, Çürük Ayvalar’da bir araya gelen öykülerinde aile içi ilişkilerin, nesiller arasındaki köprülerin perde arkasındaki karanlığı gün yüzüne çıkarırken taşra insanının iç dünyasında tekinsiz bir yolculuk yapıyor. Baba-oğulların, dede-torunların, anne-kızların paylaştığı masumiyetin altında yatan kötülüğün, öfkenin, intikam arzularının, ölümcül hesaplaşmaların, insanın içindeki çürümüşlüğün verdiği bunalımın hikâyesini anlatıyor.

- Reklam -

“Beni toprağın altında beklerken üşüdün mü? Dur, şu duvarın dibindeki otları koparıp üzerine örteyim. Buralar biraz çamurlu, umarım aşağısı bu kadar ıslak değildir. Çünkü ıslak ıslak yerlere basılmaz, yoksa üşütürsün. Değil mi babaanne? Bunu bana sen öğretmiştin, ıslak ıslak yerlere basılmazdı. Bu yüzden her banyodan çıktığımda önüme küçük havlular atardın sobanın yandığı odaya ulaşana kadar. Annem, çamaşır israfı olduğu için söylenip dursa da sen ayaklarım üşümesin diye havluları önüme koymaya devam ettin. Şimdi sıra bende. Yağmurlu günlerde üşütmemen için bu otları üzerine koyacağım. İri yapraklarla saçlarını kurulayacağım. Dikenli dallarla saçlarını tarayacağım.”

Toplamda 88 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Ceyhan Usanmaz, kapak tasarımını Ebrahel Lurci üstleniyor. Öykü kitabı Ocak 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Pangea Kitaplığı’nda yer alan diğer kitapların tamamına buradan göz atabilirsiniz.

Uğur Kılınç eserleri ve son kitabı Çürük Ayvalar hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

obi wan kenobi dizisi yayın tarihi disney

Ewan McGregor’lu Obi-Wan Kenobi Dizisi Mayıs Ayında Yayına Başlayabilir

Euphoria 3 sezon onay

Emmy Ödüllü “Euphoria” 3. Sezon Onayını Fazla Bekletmeden Aldı