in

Cem Kalender, Palu Ailesi’nden İlhamla Kaleme Aldığı “Çürüme” Romanıyla Raflarda

Ödüllü yazar Cem Kalender, yeni kitabı “Çürüme” ile Palu Ailesi’nden yola çıkarak toplumun ve bireyin karanlık iç dünyasını konu alıyor.

Çürüme - Cem Kalender
- Reklam -
- Reklam -

Cem Kalender yeni romanı Çürüme ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Doğan Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

1976 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Cem Kalender, üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi’nde tamamladı. İlk romanı Klan’ı 2007 yılında kaleme aldı ve eseri henüz dosya hâlindeyken Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. İkinci kitabı Zamanın Unutkan Koynunda 2008’de yayımlandı. 2013’te Kayıp Gergedanlar, 2015’te Kasımpaşalı Oedipus çıktı. 2020 yılında ötekileştirilenlerin yaşamını işlediği Mezarin Mavisi yayımlandı.

Cem Kalender, ilhamını Palu Ailesi’nden aldığı yeni romanında toplumun ve bireyin çürümüşlüğünü konu ediniyor.

- Reklam -

Çürüme – Cem Kalender | Arka Kapak Tanıtımı

Çürüme - Cem Kalender

“Uyan anne uyan, bir filmin içinde değiliz, bir roman konusu değiliz, uzak zamanlara ait kötü bir hikâye, masal, efsane, her neyse onlar da değiliz… Biz bunları yaşadık, çırılçıplak hakikat bu. Bunları dinlemeye dayanabilir misin? Sen dinlemesen de dinleyenler çıkacaktır, anlattıklarıma inananlar olacaktır, bu kadar sert, bu kadar yakıcı, cehennem kadar azap verici bu gerçeklikle yüzleşmek isteyenler olacaktır mutlaka. Bir insanın ne kadar ileri gidebileceğini, kötülüğün bir sınırı olmadığını anlayanlar olacaktır.”

Başüstü Mahallesi’nin içine kapalı, ağırbaşlı, yüzünü Tanrı’ya dönmüş Ongun Apartmanı’na içgüveyi olarak gelen Sıddık her şeyi geri dönülmez bir biçimde değiştirecektir. Bütün aile, hatta bütün mahalle bu karanlık, gizemli adamın günaha çağrısının peşinden gidecektir. İnsanlar büyülenmişçesine Sıddık’a itaat edip onun kurduğu dünyada hazzın, günahın, suçun, tövbenin, inkârın iç içe geçtiği bir hayat sürdürürken, mahallenin genç imamı İsmail de her yeri saran çürümüşlüğün ve yıkımın kaynağını bulmaya çalışacaktır. Bu sofuca günahkârlığa bir son veren de kutsal kitapların kurban hikâyesini tersine çeviren oğul İshak olacaktır.

- Reklam -

Cem Kalender, Palu ailesinden yola çıkarak yazdığı bu romanda toplumun ve bireyin çürümüşlüğünü gözler önüne seriyor.

Toplamda 392 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Aslı Güneş’e, kapak tasarımı Cüneyt Çomoğlu’na, dizgisi Gökçen Yanlı Atmaca’ya ait. Çürüme kitabı Mayıs 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Cem Kalender eserleri ve yazarın yayımlanan son kitabı Çürüme hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Milyon Dolarlık Afiş Belgeseli Yayınlandı

Milyon Dolarlık Afiş Belgeseli YouTube’da Yayınlandı

Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler | Yazarının Kaleminden

Nuri Sevsem Gürvardar: “Canavarların Hikâyelerini Anlatmaktan Daha Doğal Ne Olabilir?”