Sevim Çiçek imzalı Dağlar Taşlar Tanığımdır yayımlandı. Öykü türündeki eser, Notos Kitap tarafından okurların beğenisine sunuldu.
1965 yılında doğan Sevim Çiçek, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Tarih bölümünde tamamladı. Öğretmenlik yaptı. Tarih Vakfı’nda, çeşitli projelerde çalıştı.
Öykü ve yazıları dergi ve internet platformlarında yer buldu. Bursa Nilüfer Kütüphanesi’nin 2019 yılında Nezihe Meriç anısına düzenlediği öykü yarışmasına gönderdiği eseri yayımlanmaya değer bulunarak seçkide yer buldu. 2020’de Nilüfer Kütüphanesi’nin Fakir Baykurt anısına düzenlediği yarışmada mansiyona layık görüldü.
Toplamda 15 öyküden oluşan Dağlar Taşlar Tanığımdır’ın içindekiler bölümü şu şekilde: Zararsız Bir Çakıl, Ha Gayret Kangallı, TArlanın Büyük Taşları, Anter, Gölgemiz Bile Yaban Olmuş, Mikail’i Hanginiz Vurdu, Tüm Zamanların En Güzel Sözü, Aret Abinin Altın Vuruşu, Gelincik, Civan Buradadır Nasıl Geleyim, Yadigâr, Efruz Değilim Ben, Kol Kırılır Yen İçinde, Sen Bize Lazımsın Abi ve Atlı.
Dağlar Taşlar Tanığımdır – Sevim Çiçek | Arka Kapak Tanıtımı
Geleneklerin, yoksunlukların, şiddetin egemen olduğu bir coğrafyanın insanları. Sokuldukları cendereler, o sıkıntıların içinden çıkamama halleri, kimi zaman isyan edişleri ve çözüm arayışları. Sevim Çiçek az yazılmış hayatları çok yakından tanıyor olmalı ki bu kadar sahici ve sarsıcı anlatıyor. O insanların yaşadığı dünyanın havasını, suyunu, soluğunu bu denli güçlü ve etkileyici biçimde anlatmak kolay değil. Ustalık eseri bir dille yazılmış bu öyküleri yerel olanın sesini duyarak okuyacaksınız.
Sevim Çiçek’in uzun yıllar içinden getirdiği hikâyeler aynı zamanda bir yazarın sahip olduğu birikimin ne denli önemli olduğunu da gösteriyor. O çok iyi bir hikâye anlatıcısı.
Dağlar Taşlar Tanığımdır hak ettiği okuru bulduğunda belleklerden silinmeyecek.
Toplamda 160 sayfadan oluşan Dağlar Taşlar Tanığımdır’ın editörlüğünü Mehmet Zeytin, kapak tasarımını Virginia Elena Patrone, teknik hazırlığını Duygu Şentuna üstleniyor. Eser, geçen haftalarda raflardaki yerini almaya başladı.
Parşömen Edebiyat’a ikinci öykü dosyasının hemen hemen hazır olduğunu belirten yazar, ayrıca İslam Tarihi’nin görmezden gelinen konularını hikâyeleştirdiği bir romanın da hazırlığına devam ediyor.
Sevim Çiçek’in ilk kitabı hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, daha fazla kitap haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!