in

Sevim Çiçek’in İlk Öykü Kitabı “Dağlar Taşlar Tanığımdır” Yayımlandı

Sevim Çiçek’in yerel seslerin izini süren “Dağlar Taşlar Tanığımdır” eseri, Notos Kitap etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Dağlar Taşlar Tanığımdır - Sevim Çiçek
- Reklam -
- Reklam -

Sevim Çiçek imzalı Dağlar Taşlar Tanığımdır yayımlandı. Öykü türündeki eser, Notos Kitap tarafından okurların beğenisine sunuldu.

1965 yılında doğan Sevim Çiçek, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Tarih bölümünde tamamladı. Öğretmenlik yaptı. Tarih Vakfı’nda, çeşitli projelerde çalıştı.

Öykü ve yazıları dergi ve internet platformlarında yer buldu. Bursa Nilüfer Kütüphanesi’nin 2019 yılında Nezihe Meriç anısına düzenlediği öykü yarışmasına gönderdiği eseri yayımlanmaya değer bulunarak seçkide yer buldu. 2020’de Nilüfer Kütüphanesi’nin Fakir Baykurt anısına düzenlediği yarışmada mansiyona layık görüldü.

- Reklam -

Toplamda 15 öyküden oluşan Dağlar Taşlar Tanığımdır’ın içindekiler bölümü şu şekilde: Zararsız Bir Çakıl, Ha Gayret Kangallı, TArlanın Büyük Taşları, Anter, Gölgemiz Bile Yaban Olmuş, Mikail’i Hanginiz Vurdu, Tüm Zamanların En Güzel Sözü, Aret Abinin Altın Vuruşu, Gelincik, Civan Buradadır Nasıl Geleyim, Yadigâr, Efruz Değilim Ben, Kol Kırılır Yen İçinde, Sen Bize Lazımsın Abi ve Atlı.

Dağlar Taşlar Tanığımdır – Sevim Çiçek | Arka Kapak Tanıtımı

Dağlar Taşlar Tanığımdır - Sevim Çiçek

Geleneklerin, yoksunlukların, şiddetin egemen olduğu bir coğrafyanın insanları. Sokuldukları cendereler, o sıkıntıların içinden çıkamama halleri, kimi zaman isyan edişleri ve çözüm arayışları. Sevim Çiçek az yazılmış hayatları çok yakından tanıyor olmalı ki bu kadar sahici ve sarsıcı anlatıyor. O insanların yaşadığı dünyanın havasını, suyunu, soluğunu bu denli güçlü ve etkileyici biçimde anlatmak kolay değil. Ustalık eseri bir dille yazılmış bu öyküleri yerel olanın sesini duyarak okuyacaksınız.

Sevim Çiçek’in uzun yıllar içinden getirdiği hikâyeler aynı zamanda bir yazarın sahip olduğu birikimin ne denli önemli olduğunu da gösteriyor. O çok iyi bir hikâye anlatıcısı.

- Reklam -

Dağlar Taşlar Tanığımdır hak ettiği okuru bulduğunda belleklerden silinmeyecek.

Toplamda 160 sayfadan oluşan Dağlar Taşlar Tanığımdır’ın editörlüğünü Mehmet Zeytin, kapak tasarımını Virginia Elena Patrone, teknik hazırlığını Duygu Şentuna üstleniyor. Eser, geçen haftalarda raflardaki yerini almaya başladı.

Parşömen Edebiyat’a ikinci öykü dosyasının hemen hemen hazır olduğunu belirten yazar, ayrıca İslam Tarihi’nin görmezden gelinen konularını hikâyeleştirdiği bir romanın da hazırlığına devam ediyor.

Sevim Çiçek’in ilk kitabı hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, daha fazla kitap haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ahsoka Fragmanı: Yeni Star Wars Dizisi Yolda

Ahsoka’dan İlk Fragman: Anakin Skywalker’ın Eski Padawan’ı Maceraya Geri Dönüyor

The Mandalorian Filmi Kesinleşti

The Mandalorian Yoluna Beyaz Perdede Devam Edecek: Yönetmen Koltuğunda Dave Filoni Var