in

Damızlık Kızın Öyküsü’ne Bir Devam Kitabı Geliyor

Margaret Atwood, ünlü distopik romanı “Damızlık Kızın Öyküsü” için 34 yıl sonra bir devam kitabı kaleme aldığını duyurdu.

Damızlık Kızın Öyküsü - Devam Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Yazdığı tarihi ve distopik romanlarla bilimkurgu takipçilerinin saygı duyduğu isimler arasında kendisine haklı bir yer edinen Kanadalı yazar Margaret Atwood, belki de en ünlü romanı olan Damızlık Kızın Öyküsü (1985) için bir devam kitabı yazdığını açıkladı. The Testaments adıyla basılması planlanan bu yeni kitap, öncülünden 15 yıl sonraki olayları konu alacak.

Ünlü yazar Twitter’dan yaptığı açıklamada yeni kitabın üç farklı kadın karakteri konu alacağını duyurdu. Kapanış bölümünün değil, Offred’in son sahnesinden 15 yıl sonra geçecek olan roman yurt dışında Eylül 2019’da raflarda olacak. Atwood, Penguin Books’un sitesinden hayranları için özel bir mesaj da yayınladı:

“Sevgili okurlar. Bugüne dek Gilead’la ve iç içleriyle ilgili bana sorduğunuz her şey bu kitap için ilham kaynağı oldu. Eh, neredeyse her şey. Geri kalanına da içinde yaşadığımız dünya ilham verdi.”

- Reklam -

Damızlık Kızın Öyküsü‘nü okuyanlar için bu büyük bir müjde elbette. Çünkü o kitabın son bölümü bazı önemli soruları havada bırakacak şekilde tamamlanıyordu. O nedenle yıllardır Offred’e ne olduğu kitapseverler arasında bir tartışma ve merak konusuydu.

- Reklam -

İşin ilginç tarafı, Damızlık Kızın Öyküsü dizisinin çoktan kitapta yaşanan olayları geride bırakıp kendi yolunu çizmesi. Atwood’un oradan herhangi bir fikri ödünç alıp almayacağını ya da Hulu kanalının olası yeni sezonlarda The Testaments‘ı işleyip işlemeyeceğini görmek de ilginç olacak.

The Testaments, yurt dışında Eylül 2019‘da satışa sunulacak. Darısı en kısa zamanda, akıcı bir çeviriyle başımıza. Damızlık Kızın Öyküsü romanı için yazdığımız incelememize göz atmak isterseniz kendisine buradan ulaşabilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Diliyorum yeni bir Bülbül’ü Öldürmek’in devamı durumunu yaşamayız.

    Açıkçası üzüldüm. Dizisinin popülerliğini de düşünmeden edemiyorum. Hiç mi etkisi yok? Gerçekten yok mu?

    Sanıyorum bu konudaki tek sevdiğim örnek, Le Guin’in 10 sene sonra Öteki Rüzgar’ı yazarak seriye harika bir nokta koymasıdır.

    Bekleyip göreceğiz.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Aslında haberde belirtmesem de tam aklımdan geçenleri yazmışsın :slight_smile: Ben de dizinin etkisi olduğunu düşünüyorum. Bir taraftan da muhtemelen Trump yönetimini ve Yeni Amerikayı da eleştirmek isteyecektir. Bunu yeni bir kitapta yapmasını tercih ederdim açıkçası.

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Okumak bir türlü " nasip" olmadı bana… Bir kaç kez niyetlendim ama araya insanlar veya kitaplar girdi.

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Bi’ bildiği vardır diyorum. Tabii yayıncısı da aklını biraz çelmiş olabilir. Hani, “Hazır dizi de revaçta, sen en iyisi anlatmak istediklerini o hikâyeyi sürdürerek yaz ki, anlatmak istediğin daha çok insana ulaşsın.” gibisinden bir akıl çelmeyle ikna edilmiş olabilir :sweat_smile:

    Aman… Benimkisi spekülasyon işte. Yazsın. O yazmayacak da kim yazacak. Birikimi, donanımı ve deneyimi sayesinde, günümüzün çetrefilli konularına ihtiyacımız olan nesnel eleştiriyi getirebilecek. İnanıyorum -ya da doğusu, öyle olduğuna inanmak istiyorum, diyelim :sweat_smile:

    Bu vesileyle Damızlık Kızın Öyküsü daha çok okunur.

    Neyse, ben kendime daha fazla “Güzel olacak!” olasılığı üretmeden başlığı terk edeyim :sweat_smile:

  5. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Dizinin ünüyle akla girebilir tabii. Bu bir problem. Ancak beni asıl korkutan yaşadığımız dünya söyleminin Trump’a yoğunlaşması. Çünkü yaratılan dünya ve eleştiriler Trump gibi bireysel kişiliklerin ötesinde. Ancak böyle bir karakterin eleştirisi yönünden bazı şeyler kurgulanırsa probleme sebebiyet verilebilir. Gilead’ı sıradanlaştırabilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

milyon dolarlik afis

“Milyon Dolarlık Afiş” Belgeseli Desteğinizi Bekliyor

Cowboy Bebop - netflix

Netflix’in Bir Sonraki Live Action Hedefi Belli Oldu: Cowboy Bebop