in

Yerli Polisiye Öyküler “Dark Polisiye” Kitabında Bir Araya Geldi

Yerli polisiye öyküler “Dark Polisiye 1. Kitap” adlı antolojide bir araya geliyor. Eser, Dark İstanbul Yayınları imzası ile yayımlanıyor.

Dark Polisiye 1. Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Dark Polisiye 1. Kitap raflardaki yerini aldı. Kolektif bir çalışmanın ürünü olan eser Dark İstanbul Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıktı.

Fantezi, bilimkurgu, polisiye gibi alt kültüre ait türlerde eserler yayımlayan Dark İstanbul’un yeni çalışması bir polisiye öykü derlemesi oldu. Toplamda 14 yazara yer veren çalışmada öyküleri ile yer alan isimler şu şekilde:

Cenk Çalışır, Doruk Ateş, Banu Akeloğlu, Günay Gafur, Ercan Akbay, Emrah Poyraz, Ulaş Özkan, Serhat Filiz, Ceyda Kiremitçi Vasiliev, Armağan Tunaboylu, Emel Aslan, Dinçer Batırbek, Yeşim Santaş Dere ve Ayşe Erbulak.

- Reklam -

Eserde yer alan metinlerin isimleri ise şöyle sıralanıyor: Tozlu Dosya, Beni Affet Sevgilim, Halef, Cambaz, Günahkârİstanbul, Sokak Hayvanları için Mama, Dönüşüm, Allah’ım Bundan Kötü Ne Olabilir?, Kokoroz, Hiç Kimse, Paris Mahallesi, Şehrin Karanlık Yüzü, Bir Berber için Hayattaki En Önemli Şey ve Testosteron.

Yayınevi daha önce fantastik, korku ve gerilim türlerinde iki öykü antolojisi yayımlamıştı.

Dark Polisiye 1. Kitap – Kolektif | Arka Kapak Tanıtımı

Dark Polisiye 1. Kitap

- Reklam -

“Yürümekten korktuğunuz o karanlık sokakların lambalarını patlatan bizdik.”

Bebek katilini tersten bakarak çözen kadın Komiser, tacize uğrayan evlatlığın öcünü alan gizemli milis, kusursuz cinayet peşindeki zampara kocanın ters giden planı, kilitli odada yakışıklı psikopatın pençesine düşen hemşire, seri katili kendine usta yaparak çocukluk travmasını iyileştirmeye kalkışan akıl hastası, roman mahallesindeki sıradan bir ölümün planlı sırlarını kendi yöntemleriyle keşfedip katili kıstıran cinayet masası memuru, tetikçilere madik atmaya kalkışan berduş hırsızın trajik sonunu çöp konteynırından izleyen dilenci çocuk, genç ve güzel öğrencisinin kendisine olan tutkulu aşkını ölümcül bir deneyle savuşturan dilbilim profesörü, tuhaf bakışlı hayali berberin gizemini çözmeye çalışırken belasını bulan meczup, konaktaki yaşlı kadının çocuk yaştaki hizmetçisine kurulan acayip kumpas çözülemeyen seri cinayet dosyalarının beklenmedik faili, kâbus mu gerçek mi olduğunu bilmeden distopik İstanbul’un korkunç atmosferinde çözüm arayan emekli polis, her türlü talihsizliğin ve hastalığın kurbanı bir ucubeye dönüşüp yetimhaneden kaçarak kendini çocuk tecavüzcülerinin yok edilmesine adayan yetim, gelecekteki kadın-egemen İstanbul’da, döl makinesi damızlık aygırın güvenli bölgeye iltica macerası…

Toplamda 264 sayfadan oluşan kitap Temmuz 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Siz Dark İstanbul Yayınları’nın kitaplarını takip ediyor musunuz? Seride ilginizi çeken eserlere dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Michael B. Jordan, Black Superman

Michael B. Jordan, Black Superman Üzerinde Çalışıyor

Titanic faciası kalıntıları

Titanic’in Kalıntıları Turizme Açılıyor: Denizaltı ile Gerçekleştirilecek Seferlerde Biletler 100 Bin Dolar