in

Vahşi Doğada Hayatta Kalma Mücadelesi Veren Çocukların Macerasını Anlatan “Deli Nehir” Çıktı

Rodman Philbrick imzalı “Deli Nehir” okurla buluşuyor. Hayatta kalma temalı roman, Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlanıyor.

Deli Nehir - Rodman Philbrick
- Reklam -
- Reklam -

Ödüllü yazar Rodman Philbrick’in Deli Nehir kitabı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan eserin tercümesi Mine Kazmaoğlu’na ait.

Türkçede daha önce Genç Adam ve Deniz, Acayip Güçlü ve Evrendeki Son Kayıt eserleriyle genç okurun dikkatini çeken Rodman Philbrick, şimdi de orijinal adı Wild River olan ve kendi dilinde 2021 yılında yayımlanan Deli Nehir ile raflara adım atıyor.

1951 yılında ABD’nin Boston kendinde doğan Rodman Philbrick, edebiyata başladığı ilk yıllarda polisiye romanlar ve William R. Dantz ile Chris Jordan mahlaslarıyla bilimkurgu romanları kaleme aldı. Türkçeye Acayip Güçlü (2021) adıyla tercüme edilen Freak the Mighty (1993) romanı birçok ödüle layık görüldü ve Peter Chelsom tarafından 1998 yılında beyaz perdeye de taşındı.

- Reklam -

Yazarın Türkçede yer bulan son romanı Deli Nehir, bir rafting turuna katılan beş çocuğun vahşi doğaya ve zorbalığa karşı verdiği çetin mücadeleyi konu alıyor.

Deli Nehir – Rodman Philbrick | Arka Kapak Tanıtımı

Deli Nehir - Rodman Philbrick

Ödüllü usta yazar Rodman Philbrick, vahşi doğada yalnız kalan beş çocuğun soluksuz macerasını anlatıyor. Dağ aslanlarından ayılara, dik yamaçlardan taşkınlara ve açlığa kadar türlü tehlikeyle karşılaşan çocukların hayatta kalma serüveni, iyi kötü sürprizlerle dolu. Liderlik ve zorbalığın, doğal yaşama uyum ve kendini keşfetmenin güçlü bir anlatısı olan, sürükleyici bir film tadındaki roman, etkileyici bir cesaret ve dayanışma hikâyesini dillendiriyor. Hayatta kalmak için ne kadar ileri gidilebileceğini, her şeyini ortaya koymanın sınırlarını tempolu bir anlatımla ve zengin betimlemeleriyle gözler önüne seriyor.

- Reklam -

Altıncı sınıftaki iki kız üç oğlan, Geleceğin Liderleri Projesi’ne seçilirler. Birbirlerini pek tanımayan, farklı karakterlere ve yeteneklere sahip beşlinin çıktığı rafting gezisi, dev bir taşkın yüzünden kâbusa döner. Rehberlerinden ayrı düşen çocuklar, vahşi doğada hayatta kalmak için zorlu bir mücadeleye girişir. Üstelik, zorba Deke’le yandaşı Tony, sürekli Daniel’le alay eder, Mia ve Imani’yi aşağılarlar. Çetin koşullara, ekip içindeki çekişmeler de eklenince kurtulmak hayal mi olacaktır?..

Toplamda 208 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Mine Kazmaoğlu, editörlüğünü Müren Beykan üstleniyor. Aslı Revna Yeni editör asistanı olarak görev alırken kitabın son okuması Hande Demirtaş’a ait. Roman, Mart 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Rodman Philbrick’in Deli Nehir romanı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

30 Bin Yıllık Donmuş Sincap

Kanada’da 30 Bin Yıl Önce Donarak Ölmüş Bir Sincabın Kalıntıları Bulundu

Shrek 5 Filmi Geliyor (Orijinal Ekip Dönebilir)

“Shrek 5” Geliyor: Popüler Animasyon Serisi Evrenini Genişletmeye Hazırlanıyor