in

Delibo: Murat Uyurkulak Yeni Romanı ile Geliyor

Murat Uyurkulak’ın yeni romanı Delibo ufukta gözüktü. Yazar yeni eserini Can Yayınları etiketiyle okurla buluşturuyor.

Delibo - Murat Uyurkulak
- Reklam -
- Reklam -

Çağdaş edebiyatımızın sevilen değerlerinden Murat Uyurkulak, yeni kitabı ve yeni yayınevi ile okurun karşısına çıkmaya hazırlanıyor. “DeliboCan Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

İlk olarak 2002 tarihli Tol – Bir İntikam Romanı ile okuyucu ile buluşan Uyurkulak, 2006’da Har – Bir Kıyamet Romanı ile bizleri selamladı. Hikâyelerini 2011 yılında Bazuka’da toplayan yazar son olarak 2016’da Merhume adlı kitabını yayımladı.

Metis Kitap ve April Yayıncılık’tan sonra Murat Uyurkulak yeni ve eski tüm eserleriyle Can Yayınları’na geçti. Yazarın yeni evindeki ilk kitabı ise Delibo oldu.

- Reklam -

Murat Uyurkulak yeni romanında okuru İzmir’in arka sokaklarında karnavaleks bir aşk macerasına davet ediyor.

Delibo -  Murat Uyurkulak

- Reklam -

Delibo – Murat Uyurkulak | Arka Kapak Tanıtımı

Niye bu kadar istiyordu Delibo’yu bulmayı? Bağıran bir bitkiden hallice yaşayan bir adamla ne yapacaktı ki?

Yusuf on sekiz yaşındayken hayatını mahvedip terk eylediği “baba ocağı” Bornova’ya seneler sonra geri dönmüştür. Tam da o günlerde aldığı bir haberle sarsılır: Çocukluk hatıralarının kahramanlarından, mahallenin sevgilisi ve bir nevi maskotu “deli İbrahim”, namı diğer Delibo, ardında iz bırakmadan bir anda sırra kadem basmıştır. Çocukluk aşkının da onun peşinde olduğunu öğrenen Yusuf’un aklı iyice karışacaktır. Zira artık ünlü bir dizi yıldızı olan ve Delibo’yu bulmak için her şeyini bırakıp Bornova sokaklarına dönen güzeller güzeli Yasemin, ondan ısrarla yardımını istemektedir…

Tol, Har, Merhume gibi unutulmaz romanların yazarı Murat Uyurkulak Delibo’yla İzmir’in sokaklarında dolanıyor ve hem tükenmeyen bir tutkunun hem de hayli kanıksanmış ülke gerçeklerinin izini sürüyor. Bu karnavalesk aşk romanında, akıllı ve duyarlı ama bir o kadar da yaralı ve öfke dolu Yusuf’un kurtulamadığı sevdasını anlatıyor. Beraberinde de hayatlarımızın içine sinip kabuk bağlamış meseleleri eşeliyor; eşitsizliği, haksızlığı, yoksulluğu, kini ve düğüm olmuş aile ilişkilerini gözler önüne seriyor – sakınmadan, lafı uzatmadan ve her zaman olduğu gibi sözünü esirgemeden…
200 sayfadan oluşan eser 9 Haziran 2020 itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Peki siz daha önce Murat Uyurkulak kitapları ile tanışmış mıydınız? Yazarın yeni kitabına dair beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Suç ve Ceza: Dostoyevski’nin Kült Romanı Hakkında 12 Bilgi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Murat Uyurkulak’ın tüm kitaplarını okumuş biri olarak çok sevindim.

  2. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Sadece Har’ı okumuş biri olarak çok heyecanlandım.

  3. Avatar for DamlaGol DamlaGol dedi ki:

    Aaa nihayet! :heart: Çok seviyorum, çok uzun zamandır bekliyordum. “2020 boyunca bir daha kitap almayacağım” sözümü bu kitap için bozabilirim.

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Yazarın kitaplarını daha önce okumadım, bu kitap ile muhtemelen ben de okumaya başlarım. Bugün yayınlanan Cumhuriyet Kitap da yeni romanı üzerine sorulan sorular ve cevapları.

  5. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Ben tavsiye ederim. Çok Farklı bir tarzı var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Uçurtmanın Peşinde Belgesel İzle

Uçurtmanın Peşinde Belgeseli Dijital Erişime Açıldı

Türk Mitolojisinde Kıyamet Kalgançı Çak

Türk Mitolojisinde Kıyamet: Kalgançı Çak