in

Chloe Aridjis’ten Büyülü Gerçekçi Bir Macera: “Deniz Canavarları”

Ödüllü yazar Chloe Aridjis ilk defa Türkçede. Yazarın büyülü gerçekçi romanı Deniz Canavarları, Budala Kitap tarafından dilimize kazandırılıyor.

Deniz Canavarları - Chloe Aridjis
- Reklam -
- Reklam -

Chloe Aridjis imzalı Deniz Canavarları raflardaki yerini aldı. Eseri dilimize Budala Kitap tarafından kazandırılıyor.

Meksikalı-Amerikan Chloe Aridjis ilk defa Türkçede. 1971 yılında New York’ta dünyaya gelen yazar, Meksika’nın başkenti ve Hollanda’da büyüdü. Lisansını Harvard’da, doktorasını ise Oxford Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra 2009 yılında 19. yüzyıl Fransa’sında Sihir ve Şiir üzerine bir deneme koleksiyonu yayımladı. İlk romanı Book of Clouds 2009 yılında Fransa’da Prix du Premier Roman Etranger’a layık görüldü. 2013 yılında Asunder adlı romanını yayımladı.

Aridjis çoğunluklabüyülü gerçeklik türünde eserler verdi. 2020 yılında orijinal dilinde Sea Monsters adı ile yayımlanan Deniz Canavarları, 2020 PEN Faulkner Edebiyat Ödülü’ne değer bulundu.

- Reklam -

Eser, yayın hayatına Nisan 2021 tarihinde başlayan yeni bir yayınevi olan Budala Kitap etiketiyle okurun karşısına çıkıyor. Yayınevi daha önce Rabih Alameddine’den Lüzumsuz Kadın’ı yayımlamıştı.

Deniz Canavarları – Chloe Aridjis | Arka Kapak Tanıtımı

Deniz Canavarları - Chloe Aridjis

“Anıları ne kadar uzak tutmaya çalışırsanız çalışın mesafeler aşınır, kumdan kaleler yıkılır ve boğulan deniz kızları yeniden suyun yüzüne çıkar.”

Mexico City’de bir sonbahar öğleden sonrasında, on yedi yaşındaki Luisa okuldan eve dönmez. Bunun yerine, tanımadığı bir çocuk olan Tomás ile Pasifik sahiline giden bir otobüse biner. Luisa’nın bu yolculuktaki tek amacı, eksikliğini hissettiği maceraların peşinden gitmektir.

Sirkten kaçmış Ukraynalı cücelerle, hippilerle, eksantrik hikâye anlatıcılarıyla çevrelenmiş bir maceradır karşısına çıkan Luisa’nın…

- Reklam -

2020 PEN Faulkner Edebiyat Ödülü sahibi Deniz Canavarları, Joy Division, Nick Cave ve Siouxsie and the Banshees’a uzanan nefis bir müzik ziyafetiyle bezeli, eğlenceli bir roman…

Deniz Canavarları Hakkına Ne Dediler?

“Genç bir kızın hayal gücü, gençlik günahlarının cazibesi ve kaçınılmaz hayal kırıklıkları hakkında gerçeküstü, büyüleyici bir hikâye.” — Los Angeles Review of Books

“Muazzam yeteneklere sahip genç bir yazar.” — Paul Auster

“Chloe’nin yazdıkları beni heyecanlandırıyor.” — Jeanette Winterson

144 sayfadan oluşan Deniz Canavarları kitabının çevirmenliğini Begüm Kovulmaz üstleniyor. Kovulmaz’ı Colson Whitehead ve Salman Rushdie gibi yazarlardan yaptığı çevirilerle de hatırlıyoruz. Eser, 31 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Chloe Aridjis ve eserleri hakkında görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sinema salonu

Sinema Salonları Bazı Kısıtlamalar Eşliğinde Yeniden Açılıyor

Gözleri Tanrı'yı Seyrediyordu - Püren Özgören | Çevirmenin Çemberi

Gözleri Tanrı’yı Seyrediyordu – Püren Özgören | Çevirmenin Çemberi