in

Diğerleri: Mahir Ünsal Eriş Korkunun Geçmişteki İzlerini Sürmeye Devam Ediyor

Mahir Ünsal Eriş’in İstanbul’un geçmişinde korku rüzgârları estirdiği Öbürküler Üçlemesi, ikinci kitabı Diğerleri ile devam ediyor.

Diğerleri Mahir Ünsal Eriş
- Reklam -

İlk olarak öykü kitapları ile dikkatleri çeken, daha sonra romanlarla da karşımıza çıkan Mahir Ünsal Eriş, korkunun geçmişteki izini sürmeye devam ediyor. Yazarım “Diğerleri” romanı, Karakarga Yayınları etiketiyle ve M. K. Perker’in çizimleriyle raflara geldi.

Mahir Ünsal Eriş, ilk olarak 2012 yılında yayımlanan Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde… adlı öykü kitabıyla karşımıza çıktı. Hemen ardındaki yıl Olduğu Kadar Güzeldik geldi. Yazar bu kitabıyla 60. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’na layık görüldü. O kitabı ise 2015’te Benim Adım Feridun, 2019’da Sarıyaz ve Kara Yarısı takip etti.

Yazarın yayımlanan ilk romanı ise Dünya Bu Kadar oldu. 2017’de ise görece farklı bir çizgiye geçerek Öbürküler’i yayımladı. Yine M. K. Perker’in çizimlerinin eşlik ettiği roman, okuru 1960’lı yılların İstanbul’unda geçen ürpertici bir hikâyeye davet ediyordu.

- Reklam -

Şimdi ise yeni roman ile birlikte Öbürküler’in rotası 1960’lardan 1970’lere kırılıyor. Odakta bir kez daha İstanbul, tekinsizlik ve ötekiler var.

Yazarın tanımlamasına göre Öbürküler, bir üçleme olacak. Diğerleri kitabı ise bu serinin ikinci basamağını oluşturuyor.

Diğerleri – Mahir Ünsal Eriş | Arka Kapak Tanıtımı

Diğerleri Mahir Ünsal Eriş

Gece tıkırtıları, uykuları kaçanlar, endişeden ya da heyecandan uyuyamayanlar, çatı katlarında bir işler çeviren ihtiyarlar, iyi kalpli kasabalı gençler, eski mahalleliler, hevesli mektepli kızlar ve devrimci hayaller…

- Reklam -

Diğerleri, 70’ler Türkiye’sinde, İstanbul’da kendi halinde bir mahallede, eski bir konakta hayatın bir araya getirdiği Sacide ve Cahide’nin, Hayganuş ve Artin Bey’in, Kamuran’ın ve bu hikâyeye tam orta yerinden dahil olan “diğerleri”nin hem ağlatan hem kahkahalar attıran bir romanı.

Eser, içerisinde Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları adlı kitabından epigraflar barındırıyor. Öte yandan kitabın ithafı, Kemal Tahir’in kıymetli hatırasına yapılmış.

Editörlüğünü Seçil Epik’in üstlendiği roman toplamda 120 sayfadan oluşuyor. Diğerleri, geçen haftalarda raflardaki yerini aldı.

Mahir Ünsal Eriş, öykücü ve romancı kimliğinin yanı sıra çevirileriyle de biliniyor. Savaşı Bitiren Sinek, Zaman Hırsızı, Yahuda’ya Göre İncil ve Alice Harikalar Diyarında Eriş’in son çevirileri arasında.

Peki siz Mahir Ünsal Eriş’in eserleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Öbürküler’i okumuş muydunuz? Yeni kitaptan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aquaman 2 Amber Heard

Amber Heard, Aquaman 2’da Yer Almayacağı İddialarını Ağır Sözlerle Çürüttü

Julius Caesar Hayatı Sözleri Kimdir Biyografi

Julius Caesar: Hayatı, Sözleri, Bilinmeyenleri ve Edebiyata Verdiği İlham