in

“Üç Cisim Problemi”nin Yazarı Cixin Liu İmzalı Bilimkurgu Romanı “Dinozorlarla Karıncaların Öyküsü” Çıktı

Hugo Ödüllü yazar Cixin Liu’nun “Dinozorlarla Karıncaların Öyküsü” adlı romanı Türkçe raflarında. Eser, İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Dinozorlarla Karıncaların Öyküsü - Cixin Liu
- Reklam -
- Reklam -

Cixin Liu imzalı Dinozorlarla Karıncaların Öyküsü kitabı Türkçedeki yerini alıyor. İthaki Yayınları etiketini taşıyan eserin tercümesini Afife Hellena Sözmen üstleniyor.

1963 yılında Çin’in Şanşi bölgesinde dünyaya gelen Cixin Liu, Çin edebiyatının en büyük bilimkurgu yazarlarından biri olarak tanınıyor. Kendisi Üç Cisim Problemi kitabıyla 2015’te Hugo ödülünü kazanmış ve bu ödülü kazanan ilk Asyalı oldu. Hugo’nun yanı sıra Çin’in Hugo ödülü olarak bilinen Galaxy ödülünü de sekiz defa kazandı.

Üç Cisim Problemi serisinin yakaladığı bu başarı, 2018 yılında dizi olacağı haberiyle taçlandırıldı. İlk başta Amazon tarafından çekileceği söylense de, 2019’un ortasında haklarını Netflix’in aldığı ve üstelik diziyi de Game of Thrones yaratıcılarının hazırlayacağı açıklandı. Ancak bugüne dek tek tük haber dışında dizi hâlâ geliştirilme aşamasında. Ne zaman çıkacağı ise bilinmiyor.

- Reklam -

Orijinal adı Bai e ci vangşi olan ve 2010’da yayınlanan kitabın tanıtım yazısına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Dinozorlarla Karıncaların Öyküsü – Cixin Liu | Arka Kapak Tanıtımı

Dinozorlarla Karıncaların Öyküsü - Cixin Liu

Cixin Liu’dan hiciv dolu bir fabl, politik bir alegori ve ekolojik bir uyarı.

Evrenin her yerinde zekâ nadir bulunan, kırılgan bir meta; kozmik tarihin uzun gecesinde geçici bir parıltıdır. Fakat tüm olasılıklara meydan okuyan bir durum yaşanır: Dünya aynı anda sadece bir değil, iki zeki türü barındırmaktadır. Birbirine bu kadar zıt ama yine de birbirini tamamlayan bu iki tür, uygarlığın ateşini yakan bir ittifak kuracaktır.

Kretase Dönemi’nin sonlarında, sıradan bir günde, Gondvana süperkıtasındaki güneşli bir açıklıkta öğle yemeğini yiyen bir Tyrannosaurus sayesinde dünyanın ilk ve en büyük uygarlığının tohumları atılır. Ve karıncalarla dinozorlar arasındaki ittifak dişçilikle başlar. Böylesine mütevazı bir başlangıç yazıya, matematiğe, füzyona, antimaddeye ve hatta uzay teknolojisine kadar uzanan gerçek bir Harikalar Çağı’nın kapısını açar!

- Reklam -

Ancak endüstrinin bir bedeli vardır – önce Dünya’nın biyosferi, sonra da ona bağımlı herkes tarafından ödenen bir bedel.

“Liu’nun eğlence anlayışı bulaşıcı.” Locus

“Liu’nun bilimkurguya katkısı rakipsiz.” Vice

Toplamda 168 sayfadan oluşan Dinozorlarla Karıncaların Öyküsü’nün çevirmenliğini daha önce Modern Çin Edebiyatının Öyküsü kitabını da hazırlayan Afife Hellena Sözmen üstleniyor. Roman, Ocak 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Kayıp Rıhtım ekibinin Cixin Liu ile gerçekleştirdiği 2016 tarihli röportajı buradaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Dinozorlarla Karıncaların Öyküsü hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla edebiyat içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunları

Gelecek 2 Yılda “Yüzüklerin Efendisi” Temalı 5 Yeni Oyun Yayınlanacak

Wytches Animasyon Dizisi

Korku Çizgi Romanı “Wytches” Animasyon Dizisi Oluyor