in

“Dirk Gently’nin Holistik Dedektiflik Bürosu” Tekrar Bizlerle!

“Otostopçu’nun Galaksi Rehberi” ile hem mizahı hem de bilimkurguyu ustaca bir araya getiren Douglas Adams’ın bir diğer önemli serisi “Dirk Gently’nin Holistik Dedektiflik Bürosu” yeniden Türkçede! Yeni bir çeviri ve Alfa Yayıncılık etiketiyle.

holistik dedektiflik ust
- Reklam -
- Reklam -

Douglas Adams şüphesiz ki modern zamanın en başarılı mizahşörlerinden biriydi. Biz kendisini sanatının doruklarındayken yakalayamamış olsak da nihayet kendisine gerektiği değeri vermeye başladık. Yazarın bir diğer ünlü serisi Dirk Gently, Alfa Yayınları ile bizlerle!

Kabalcı‘nın Kutsal Dedektiflik Bürosu olarak çevirdiği, Alfa Yayınlarının ise Holistik Dedektiflik Bürosu adı ve yeni bir çeviri ile basacağı serinin Türkiye tarihi çok karışık. Kabalcı‘dan çıkan kitabın çevirisinin mi yoksa editörlüğünün mü daha kötü olduğu yıllarca tartışma konusu olmuştu. Alfa Yayınları seriye eski çeviriyi kullanmayarak Otostopçunun Galaksi Rehberi‘nin çevirmeni İrem Kutluk ile devam devam etme kararı almış. Bu sefer çevirinin dilimize yaraşır olmasını umuyoruz.

Serinin en az kitapları kadar popüler olan bir de dizisi bulunmakta. Elijah Wood‘un Samuel Barnett ile başrolü paylaştığı dizi ne kadar başarılı olsa da kötü bir planlamanın ardından ikinci sezon ile sonlandırılmak durumunda kaldı.

- Reklam -

İrem Kutluk‘un çevirisini yaptığı ve Ebru Koçak‘ın editörlüğünü üstlendiği Dirk Gently’nin Holistik Dedektiflik Bürosu adlı kitabın tanıtım bülteni şu şekilde:
holistik dedektiflik bürosuYüz binlerce okura ulaşan Otostopçunun Galaksi Rehberi serisinin sevilen gezgini Arthur Dent’in yaratıcısı Douglas Adams, bu yeni serisinde dedektifliğin kalıplarını yıkan dedektif Dirk Gently ile çıkıyor okurun karşısına.

Holistik dedektifimize göre, her olayın temelde birbiriyle bir bağlantısı vardır ve bu bağlantıların gizemini herkesten önce o çözmelidir. Çünkü Dirk Gently, soruları yalnızca yanıtlarını bildiğinde sormayı seviyor.

- Reklam -

Şimdiyse karşısında, yanıtını henüz bilmediği sorular var: Örneğin, basit bir hokkabazlık numarasıyla, Kolejin akşam yemeğindeki tuzluk nasıl oldu da iki yüz yıl önce yapılmış bir Yunan vazosunun içine girdi? Ve şu tuhaf bilgisayarcının kanepesi apartmanın merdivenine, yerinden oynatılamamak üzere nasıl sıkıştı? Fizik kurallarınca “imkansız”, Dirk’ün anlayışınca “açıklanamaz” görünen bu muammaların peşinde, gezegenin varoluşuna dek uzanan bir zaman yolculuğuna çıkıyoruz.

“Douglas Adams, Dirk Gently’nin Holistik Dedektiflik Bürosu’nda bizi yine galaksiler arası tuhaf karakterlerle tanıştırıyor… Pürüzleri üst üste yığıyor, ilgiliyi ilgisizden ayırma işini okura bırakıyor. Yerleşik uygulamalarla ve tuhaflıklarımızla resmen dalga geçiyor… Gently ve arkadaşları için çok güzel bir başlangıç.”
Kitap raflardaki yerini aldı bile. İyi okumalar diliyoruz!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

fahrenheit 451 ray bradbury

“Fahrenheit 451”in Ateşe Olağanüstü Dayanıklı ve Çok Nadir Kopyaları

isimsiz dunya fanzin ust

İsimsiz Dünya Fanzin Çıktı: Bir Çizgi Roman Fanzini Daha Bizlerle!