in

Diskdünya 10: “Hareketli Resimler” Çıktı!

Diskdünya yeniden basımlarında sıra 10. kitap olan Hareketli Resimler’de.

Hareketli Resimler - Terry Pratchett
- Reklam -
- Reklam -

Delidolu Kitap bizleri çok bekletmiyor ve Diskdünya’da yoluna 10. kitap olan Hareketli Resimler ile devam ediyor! 10. kitapla birlikte İthaki‘nin bastığı son noktaya biraz daha yaklaştık. Şu anda İthaki’nin bastığı Diskdünya kitaplarından sadece 3 kitap gerideyiz. Onların hangisi olduğu ya da şu ana kadar basılanlarla ilgili detaylı bilgiyi şuradaki rehberimizden edinebilirsiniz.

Gelelim Hareketli Resimler’e. Bu kitap, başlı başına koca bir seri olmasının yanı sıra bu dev külliyatı kendi içinde alt serilere bölen Disk‘te, Sanayi Devrimi’nin ilk adımı! Şöyle diyelim, hem Disk’e Sanayi Devrimi geliyor, hem de Sanayi Devrimi alt serisinin ilk kitabı oluyor.

Bu defa Hollywood parodisi Pratchett’ın keskin zekası ve mizahının ağına takılıyor. Böylece Disk’te siyah-beyaz filmler çağır ve bol bol Hollywood taşlaması devri başlıyor.

- Reklam -

Bakın kitabın kendisi olayları nasıl özetliyor.

Hareketli Resimler – Terry Pratchett | Arka Kapak Tanıtımı

hareketli resimler“Holy Wood’da büyü falan yok!” dedi Ginger.
“Bence var,” dedi Victor. “Farklı bir büyü. Onu hissettik. Büyü, onu bulduğun yerdedir.”

Kült yazar Sör Terry Pratchett’ın, dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan 41 kitaplık “DiskDünya” serisi Hareketli Resimler ile devam ediyor.

Dizinin buram buram nostalji kokan onuncu kitabı; siyah-beyaz filmlerden kopup gelen eğlenceli öyküsü ve sıra dışı karakterleriyle insanı kıpır kıpır, hatta tıkır tıkır bir Holy Wood düşüne sürüklüyor.

Simyacıların kudretli ellerinde hayat bulan Holy Wood büyüsü, sayısız sihirli güçle donatılmış DiskDünya evreninin kadim büyücülerini bile çaresiz bırakıyor. İnsanların içine girerek onları bambaşka bireylere çeviren bu tekinsiz büyüyü harekete geçirmek içinse sadece dört kelime yeterli:

“Işıklar! Resim kutusu! Oyun!”

- Reklam -

Holy Wood’daki parlak ışıkların ve şaşaalı yaşamların büyüsüne kapılan insanlar için artık en önemli şey, önemli olmak. Tanrılar, sığırlar ya da para kimin umurunda!? Peki ya Holly Wood tepesinde saklı duran karanlık sırın akıbeti ne olacak? İşte tam da bu noktada iki yeni Holy Wood yıldızı devreye giriyor: şarkı söyleyemeyen, dans edemeyen, sadece azıcık kılıç kullanmasını becerebilen muhteşem Victor Tugelbend ve ünlü olmak uğruna adını daha önce hiç duymadığınıza iddiaya girebileceğimiz bir kasabadan gelen çiçeği burnunda aktris Theda Withel, yani Ginger.

Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ve Delidolu’nun özenli baskısıyla okurlarının beğenisine sunulan Hareketli Resimler, siyah-beyaz filmlerin, kılıçla dövüşen yiğitlerin, şehvetle yatan güzellerin ve konuşan köpeklerin arz-ı endam eylediği, kinematografik ve son derece eğlenceli bir macera.

…üstelik bin tane fille birlikte!!!

Çevirmenliğini Niran Elçi‘nin sürdürdüğü seride editörse bir süredir serinin editörü olarak bizlerle buluşan Ümit Mutlu‘dan başkası değil.

Kitap şu an satışta. E hadi, neyi bekliyoruz :)?

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Avcı - Olcay Şeker

Olcay Şeker’in 3. Kitabı “Avcı” Raflardaki Yerini Aldı

h g wells gorunmez adam ust

Bir H. G. Wells Başyapıtı Daha Bilimkurgu Klasiklerinde: “Görünmez Adam”