in ,

Diskdünya Evreninden Muhteşem Bir Hayran Filmi Geliyor: “Troll Bridge”

Usta yazar Terry Pratchett’ın meşhur serisi Diskdünya evrenine şahane bir uyarlama geliyor. Üstelik de bu film, serinin hayranları tarafından geliştirildi! “Troll Bridge” adlı kısa hikâyeden uyarlanan yapımın son derece başarılı fragmanına göz atmayı unutmayın!

troll bridge discworld
- Reklam -
- Reklam -

Diskdünya serisi, Terry Pratchett’ın muhteşem hicviyle oluşmuş çok geniş bir külliyat. Kitaplarının her biri bir şaheser de olsa bu hikâyelerin ekranlara uyarlanması genelde bir fiyaskoyla sonuçlandı. Sinemacı ve televizyoncular şimdilik bu konuda başarısız kalsalar da hayranların söyleyecek sözleri var!

İlk haberini 2016 yılında yaptığımız “Troll Bridge” hayran filminde, sona yaklaşıldı.

Showgum Films adlı, bir grup arkadaşın hobilerini gerçekleştirmek için kurduğu amatör yapım stüdyosu 2011’de Terry Pratchett’ın Fantastik Işık’tan sonra kaleme aldığı kısa hikâyesi Troll Bridge’i çekmeye başlamıştı. Hikâye bir trolü tek başına yenerek kendisini kanıtlamak isteyen Barbar Cohen hakkında. Ancak Trol ve Cohen dövüşmek yerine kendilerini Diskdünya‘nın eski halinde, trollerin zamanında kahramanlar tarafından öldürülmek için köprü altlarında saklandıkları zamanı yad ederken buluyorlar.

- Reklam -

Filmin fragmanı tek kelimeyle muhteşem olmuş diyebiliriz. 2010 yapımı bir mini dizi olan Going Postal‘dan beri eli yüzü düzgün bir Diskdünya uyarlaması görememiştik. Bu noktada Troll Bridge, seriyi sevenlere ilaç gibi gelecek gibi görünüyor.

YouTube video

Troll Bridge uzun süren bekleyişin ardından sonunda geliyor. Film şu sıralar çeşitli festivallerdeki yolculuğunu sürdürüyor. Ancak satışa çıktığı anda hemen izlemek isterseniz kendi sitesinden filmi sipariş etmeniz de mümkün.

- Reklam -

Filmin ne zaman gösterime açılacağına dair net bir bilgimiz yok. Bir kulağımız BBC’nin Diskdünya uyarlamasındayken, evren hakkındaki diğer projeleri de büyük bir ilgiyle takip ediyoruz.

Umuyoruz ki büyük ustayı, eserlerine yakışır bir biçimde ekranlarda görmeye devam ederiz.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Watchmen Dizisi Çizgi Romanlar

Watchmen Dizisi Çizgi Romanlarda Yaşananlardan Sonrasını Anlatacak

ceviribilirsin ust

Fuat Sevimay, “Çeviri’Bilirsin” ile Hep Kitap’ın Atölye Dizisine Katıldı