in

Doğan Kitap’ın 20 Yaşıma Mektup’u Çıktı

Doğan Kitap’ın 20. yaşına özel olarak hazırladığı ve yazarların mektuplarından oluşan 20 Yaşıma Mektup isimli kitabı raflardaki yerini alıyor.

Doğan Kitap
- Reklam -
- Reklam -

1999 yılında kurulan Doğan Kitap, bu yıl 20. yaşına girdi. Yayınevi yeni yaşını da özel bir kitapla taçlandırdı. 20 Yaşıma Mektup ismini verdiği kitapta birçok ünlü yazarın yayınevine özel olarak yazdığı mektup yer alıyor.

Türkiye’de yayıncılık ve edebiyat dünyasının önemli markalarından biri olan Doğan Kitap, 1999 yılında Doğan Holding tarafından kuruldu. 2007 yılının sonunda ilk yabancı şirket ortağı Doğan Egmont’u da bünyesine katan yayınevi bugün Doğan Holding ve Egmont Holding ortak markası olarak hâlen faaliyet gösteriyor.

Yayınevi, bugüne kadar yüzlerce kitabı okurlarla buluşturdu. Bunlar arasında yerli ve yabancı olmak üzere günümüzün önemli birçok yazarı yer alıyor. Doğan Kitap, edebiyat tarihinde önemli yer eden eserlerin yeniden basımı dahil olmak üzere, çoksatanlar listesinde birçok yazarı da bünyesinde bulunduruyor.

- Reklam -

20 Yaşıma Mektup’ta 33 Yazar Yer Alıyor

332 sayfalık kitapta da tanıdık birçok isim bulunuyor. Ayrıca kitapta yer alan birçok yazar da halihazırda farklı yayınevinleriyle çalışan isimlerden oluşuyor. Bu da yayınevinin önemini ve yazarlar için ne ifae ettiğini gösteriyor.

- Reklam -

Kitapta mektubu bulunan yazarlar arasında Zülfü Livaneli, Ahmet Ümit, Mario Levi, Liz Behmoaras, Doğan Hızlan, Hakan Günday, Elif Şafak, Selim İleri, Aslı Perker, Canan Tan, Gülseren Budayıcıoğlu gibi birçok isim bulunuyor. Ayrıca Türkiye’de Doğan Kitap etiketiyle romanları basılan Haruki Murakami, Tess Gerritsen, Éric Emmanuel Schmitt ve David Mitchell gibi dünyaca ünlü yazarlar da yer alıyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Clive Barker Kan Kitapları

Clive Barker’ın Kan Kitapları Sinemaya Uyarlanıyor

Witcher

Witcher Dizisi Ciri ve Yennefer’a Odaklanacak