in

“Doğruluk Cadısı” Raflarda

Bu yılın en çok övgü alan fantastik gençlik serilerinden Doğruluk Cadısı, Novella Dinamik aracılığıyla bizlerle.

dogruluk cadisi ust
- Reklam -
- Reklam -

Susan Dennard’ın bu yılın başında çıkardığı ve genç okurların büyük beğenisini kazanan fantastik serisi Witchland’ın ilk kitabı Doğruluk Cadısı dilimize kazandırıldı.

Safiya adlı genç cadımızın maceralarını konu alan seri ilk kez Ocak 2016’da, Tor Books aracılığıyla okurlarla buluşmuştu. Bunu üç kitabın daha takip edeceği ve serinin dörtleme hâline geleceği biliniyor.

Kitabın arka kapak yazısı ve tanıtım bülteni şu şekilde:

- Reklam -

dogruluk-cadisiÜç büyük imparatorluğun hüküm sürdüğü bir kıtada cadılık yeteneğine doğuştan sahip olanlar, bunun kendilerini diğerlerinden farklı kıldığını gayet iyi bilirler. Ancak bu topraklarda büyüler kadar sorunlar da çeşitli ve fazladır.

Doğruyu yalandan ayırt edebilen nadir bir güce sahip Safiya; lonca efendilerinden imparatorlara, hükümdarlık hayalleri kuran eski savaş kahramanı komutanlardan paralı askerlik yapan Kan Cadıları’na kadar pek çok düşmandan kendini korumak ve gizlenmek zorundadır. İnsanların duygularını ve bağlarını görebilme yeteneğine sahip Iseult ise, kavmini terk etmiş olmasından dolayı bir hedef haline gelmiştir.

- Reklam -

Safiya ve Iseult, boyun eğmek zorunda oldukları yazgıya göre değil, kendi tercihleriyle çizdikleri bir yolda hayatlarını yaşamak istemektedir. Fakat yaklaşmakta olan savaşın gölgesi, iki cadının özgür yaşama hayallerinin üzerine kara bir bulut gibi çöker.

Daha önce Maximum Ride: Melek Deneyi‘ni tekrar raflara taşıyan Novella Dinamik tarafından basılan kitabın çevirmen ve editör bilgisi maalesef paylaşılmamış. Ciltli olarak satışa sunulan kitap bu haftadan itibaren raflardaki yerini aldı. Keyifli okumalar…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İskandinav Mitolojisi - Neil Gaiman

İskandinav Mitolojisini Bu Sefer de Neil Gaiman’ın Kaleminden Okuyacağız

ray bradbury

Sovyet Yapımı Az Bilinen Ray Bradbury Çizgi Filmi İnsanı Karmaşık Duygulara Sürüklüyor