in

Doğruluk Kılıcı 4. Kitap Rüzgârlar Tapınağı ile Yoluna Devam Ediyor

Terry Goodkind’ın epik fantazi destanı Doğruluk Kılıcı serisi 4. kitap “Rüzgârlar Tapınağı” ile kaldığı yerden macerasına devam ediyor.

Doğruluk Kılıcı 4. Kitap Rüzgârlar Tapınağı
- Reklam -
- Reklam -

Terry Goodkind imzalı Doğruluk Kılıcı (Sword of Truth Series) serisi Türkçedeki macerasına devam ediyor. Serinin dördüncü kitabı Rüzgârlar Tapınağı, iki kısım halinde Pegasus Yayınları etiketiyle raflara geliyor.

2008 yılında Legend of the Seeker adıyla diziye de uyarlanan seri, Türkçede ilk defa 2003 yılında Maceraperest Kitaplar etiketi ile okurla buluşmaya başlamış ancak yarım kalmıştı. Dizinin de iptal edilmesi sonrası kitabın ülkemizdeki yolu da çıkmaza girmişti.

Pegasus Yayınları 2016’da serinin ilk kitabı Büyücünün İlk Kuralı’nı ve ikinci kitabı Gözyaşı Taşı’nı ikişer kısma ayırarak yayımladı. Ardından 2018’de serinin üçüncü kitabı Kan Soyu geldi.

- Reklam -

Şimdiyse ilk defa 1998 yılında Temple of the Winds adıyla yayımlanan Rüzgarlar Tapınağı ikişer kısım halinde Türkçedeki yerini alıyor.

Rüzgarlar Tapınağı (Kısım 1) – Doğruluk Kılıcı 4. Kitap – Terry Goodkind

Rüzgarlar Tapınağı (Kısım 1) - Doğruluk Kılıcı 4. Kitap - Terry Goodkind

“KIZIL AYDA ATEŞ FIRTINASI GELECEK. KILICA BAĞLI OLAN KİŞİ, HALKININ ÖLMESİNİ İZLEYECEK… YANGIN FELAKETİNİ DURDURMAK İÇİN O, RÜZGÂRDA DEVA ARAMALI…”

Marlin isimli bir büyücü, Aydindril’e gelir ve D’Hara Hükümdarı Richard Rahl’ı öldürme niyetini açıkça duyurur. İtirafçı Ana Kahlan ve Richard’ı koruyan üç Mord-Sith’ten biri olan Cara, Marlin’i derhal yakalar. Fakat Marlin sandıkları gibi sıradan bir büyücü değildir; İmparator Jagang, Marlin’in bedenini ele geçirmiştir. Kahlan ve Cara’ya, bir kehaneti uyandırdığını ve bu kehanetin kanıtının kızıl ayla geleceğini haber verir.

Kısa süre sonra iki sürpriz misafirle daha tanışırlar: Biri Batı Diyar’dan gelen, Richard’ın çocukluk arkadaşı Nadine, diğeri ise Richard’ın, varlığından yeni haberdar olduğu erkek kardeşi, şifacı Drefan Rahl’dır. Nadine cadı kadın Shota tarafından Richard’la evleneceğine inandırılmıştır.

Bu esnada Aydindril’de ölümün tohumları ekilmiş, korkunç bir veba salgını başlamıştır. Rüzgârların peşine düştüğü Richard, halkını bu kâbustan kurtarabilmek için kehanetin anlamını araştırmaya koyulur.

- Reklam -

488 sayfadan oluşan kitabın ilk cildi Ferhan Ertürk tarafından dilimize kazandırılıyor.

Rüzgarlar Tapınağı (Kısım 2) – Doğruluk Kılıcı 4. Kitap – Terry Goodkind

Rüzgarlar Tapınağı (Kısım 2) - Doğruluk Kılıcı 4. Kitap - Terry Goodkind

KIZIL AYLA GELEN RÜZGÂRLARIN ÇAĞRISI BÜYÜK BİR İHANETİN HABERCİSİ. DOĞRULUK İZCİSİ BİR KEZ DAHA İMPARATORLUK DÜZENİ’NİN SAVUNUCULARINA KARŞI ZORLU BİR MÜCADELE VERİYOR.

Bitmeyen aksilikler yüzünden Richard’la düğünleri ertelenen Kahlan, onları ayırmaya çalıştığını düşündüğü cadı kadın Shota’yla yüzleşmeye karar verir. Gizlice sliph’le yolculuk ederek Shota’ya ulaşır. Ancak oraya vardığında işler planladığı gibi gitmez ve kaderinin kısa süre önce haberdar oldukları kehanetle tamamen değiştiğini öğrenip yıkılır. Bu sırada veba salgını dur durak bilmeden binlerce masum canı almaya devam ediyordur. Bunu durdurmanın tek yolu Richard’ın üç bin yıl önce ortadan kaybolan Rüzgârlar Tapınağı’nı bulmasıdır. Fakat tapınağa girebilmek için rüzgârların istediği bedel çok büyüktür. Richard ve Kahlan’ın aşkı ölümle, kaderle ve sonsuz kötülükle sınanacaktır.

464 sayfalık ikinci kısımda da çevirmen ismi değişmiyor.

Amerikalı fantazi yazarı Terry Goodkind’ın Türkçeye Doğruluk Kılıcı adıyla çevrilen popüler serisi toplamda 15 ana kitap ve pek çok yan kitaptan oluşuyor.

Seriye ve yeni ciltlere dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Witcher Yaratık Ansiklopedisi: Netflix’ten Türkçe Altyazılı Rehber

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Suicide Squad Jared Leto Joker

Suicide Squad Yönetmeni: “Jared Leto En Tutarlı Joker Tasvirini Çizdi”

Yarın Tek Bilet Netflix ilk Türk Filmi

Yarına Tek Bilet Fragmanı Yayında: Netflix İlk Türk Filmi Karşımızda