in

Doğukan İşler “Dünya Kiracısı” ile Gerçek ve Fantaziyi Birbirine Karıştırmaya Devam Ediyor

Kendi sesini bulmuş ve evini arayan öykülerin yazarı Doğukan İşler, yeni kitabı “Dünya Kiracısı” ile raflardaki yerini aldı!

dogukan isler dunya kiracisi
- Reklam -
- Reklam -

Öykü Yapım Çalışmaları, Rüya Kadar adlı öykü kitapları ve Kekeme Hamlet, Yanlış Masalcı Bay Yalnış başlıklı çocuk eserleriyle tanıdığımız yazar ve editör Doğukan İşler yeni kitabıyla karşımızda!

Sinema-TV ve Türk Dili ve Edebiyatı eğitimleri alan yazarın öykü şiir ve denemelerine Varlık, Yumuşak G, Yeniyazı, İtibar, Üç Jeton, Aşkar, İzafi gibi dergilerde de rastlamıştık.

Dedalus Kitap’tan çıkan yeni öykü kitabı, yine gerçek ile fantaziyi tek potada eritmeye geliyor. Dilerseniz sözü fazla uzatmadan tanıtım bültenine geçelim:

- Reklam -
- Reklam -

dogukan isler dunya kiracisi kapak
Bu dünya soğuyacak, bu dünya elbette bir gün dönmekten bıkıp usanacak. Kim hangi evin sahibi, kim hangi evin kiracısı, neden geldik bu dünyaya, neden koşturup duruyoruz, neden çalışıp didinip duruyoruz, herkes unutacak… Bu ev kiralık değil, bu ev satılık değil, bu ev ve bütün evler, hiç kimsenin değil! Bu dünya bizim değil… Ama sana bu dünyanın sahibi olmayı vadediyorum, var mısın?

Gerçek ile rüyanın, fantazi ile dünyanın iç içe geçtiği öyküler anlatmaya devam ediyor okuruna Doğukan İşler. Nobel’e mektup yazan başarısız yazarlar, dünyayı ele geçirmeye çalışan kediler, sokaklarda izmarit toplayan dervişler… Oyunlar kuruyor, rüyalar görüyor, bu gürültülü dünyanın içinden ironi ile bezenmiş cümlelerini bizlere ulaştırmaya çalışıyorlar.

Dünya Kiracısı, kendi sesini bulmuş ve evini arayan öykülerin yazarından keyifli bir üçüncü öykü toplamı.
Remzi Şimşek’in editörlüğünde yayıma hazırlanan kitabın kapak görseli ise Barış Şehri’ye ait. Türün meraklılarına şimdiden keyifli okumalar diliyoruz!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

donald trump hbo

HBO’dan Donald Trump’a Uyarı: “Fikri Mülkümüzü Politikaya Alet Etmeyin”

rusya robot

Rusya’da Bir Robot İlk Defa Haber Sundu