in

Dönüş Üçlemesi “Girdap” İle Sona Eriyor

Robert Charles Wilson’ın Dönüş Üçlemesi, merakla beklenen üçüncü ve son cildi “Girdap” ile çok yakında İthaki Yayınları aracılığıyla bizlerle.

girdap ust
- Reklam -
- Reklam -

Robert Charles Wilson’ın Dönüş ile başlayan, Eksen ile devam eden bilimkurgu üçlemesinin son cildi “Girdap” ufukta göründü. Bir süredir merakla beklenen roman, bu ay içerisinde İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak.

Üçlemenin son halkası olan kitap 2017’de Locus Ödülleri’ne aday gösterilmiş ancak birinciliği Cixin Liu’ya, Üç Cisim Problemi‘nin son cildine kaptırmıştı.

Girdap’ın arka kapak yazısı ve tanıtım metni şu şekilde:
girdapLocus En İyi Bilimkurgu Romanı Ödülü Adayı

- Reklam -

Robert Charles Wilson’ın, milenyum sonrası bilimkurgu edebiyatının en büyük serilerinden biri olarak kabul edilen ödüllü “Dönüş Üçlemesi”, Girdap ile sona eriyor.

Gizemli güç Varsayımsallar tarafından on bin yıl sonrasına gönderilen Turk Findley’nin zamanında Dünya gezegeni karantina altına alınmış, hayatın sona ermek üzere olduğu bir yerdir ve insanlar Varsayımsal geçitlerin birbirine bağladığı gezegenlerde hayatlarını sürdürmektedir.

- Reklam -

Turk ve genç dostu Isaac’in bulunduğu gelecekteki evren ve toplum öncekinden oldukça farklıdır. Turk, dünyadan dünyaya gezerek Varsayımsallar’a ulaşmaya çalışan Vox adlı bir tarikatın elindedir ve bu tarikat, amaçları için ondan faydalanmayı planlar. Turk’ün evrenin sonuna yapılacak bu tehlikeli ve uzun yolculuktan önce Varsayımsallar’ın doğası ve amacını çözmesi gerekmektedir.
Romanın çevirisini üçlemenin önceki iki cildinde olduğu gibi yine Burak Kara üstlenmiş. İnternet üzerinden ön siparişe açılan kitabın 17 Mayıs tarihinden itibaren dağıtıma çıkması bekleniyor. Eğer serinin ilk kitabı Dönüş ile ilgili yorumlarımızı merak ediyorsanız sizi incelememize davet ediyoruz.

Böylelikle bizler de bir üçlemenin daha tamamlandığını görme mutluluğuna erişmiş olduk. Darısı gün saydığımız diğer kitapların başına…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Daha Eksen’i okumak fırsat olamadı. Neyse, ne. Girdaba kapılmak için şu eksene en kısa zamanda girmek farz oldu :joy:

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    İlk kitabın baskısı bitmiş, yakın zamanda set olarak satarlar umarım.

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Ben okumak için serinin bitmesini bekliyordum. Kitapları dün gece kitaplıktan çıkardım, ilk 2 kitaba başlayana kadar 3. Kitap da gelmiş olur.

  4. Avatar for muaet muaet dedi ki:

    Selamlar, seriyi okuyanlar acaba bir yorumda bulunabilirler mi? Nasıl bir seridir, okuyucu neyi beklemelidir, neyi bulacaktır? Çok yerde görüyorum girdap kitabını bu aralar.

  5. Avatar for Jijimu Jijimu dedi ki:

    Selam, ben şu an ikinci kitabı okuyorum. İlk kitabın çevirisinde ve imlasındaki hatalardan çok rahatsız oldum. İkinci kitapta da aynı sorun devam ediyor. Konuilginç ve sürükleyici ama hem imla olarak hem de anlam olarak hatalı sözcük ve cümleler okumayı gerçekten sekteye uğratıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cevirmenin cemberi taslar

Çevirmenin Çemberi: Taşlar

ezel akay

Ezel Akay: “Televizyon 5 Sene İçinde Tarih Olacak”