in

Dördüncü Günün Melaneti: Adil Öztürk’ten Şaman Öyküleri

İlhamını Türk mitolojisinden alan öykülerden oluşan “Dördüncü Günün Melaneti” çıktı. Adil Öztürk’ten şaman hikâyeleri…

Dördüncü Günün Melaneti - Adil Öztürk
- Reklam -
- Reklam -

Adil Öztürk’ün ilk öykü kitabı Dördüncü Günün Melaneti raflardaki yerini alıyor. Karakum Yayınevi etiketiyle yayımlanan eser, Türk mitolojisinden pek çok ismi sayfalarına konuk ediyor.

Yerli mitolojinin fantastik eserlerdeki kullanımı son yıllarda giderek yükseliyor. Dördüncü Günün Melaneti de bu rüzgârın dikkat çeken bir parçası olmaya aday.

Şehir fantazyası, macera ve mitoloji gibi türlerdeki eserlerin yer aldığı kitapta toplamda 8 öykü yer alıyor. Erlik Han ile mücadele eden kutsal şamanların, Batur Börü’nün, Yerbüker’in, Harduman serüvenlerinin işlendiği Dördüncü Günün Melaneti okurla buluşuyor.

- Reklam -

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi’ndeki öyküleriyle de tanıdığımız Adil Öztürk, böylelikle Seçki’den yolu geçen ve nihayetinde basılı kitaba kavuşan pek çok ismin arasına katılıyor.

- Reklam -

Dördüncü Günün Melaneti – Adil Öztürk | Arka Kapak Tanıtımı

Dördüncü Günün Melaneti - Adil Öztürk
Siyah küplere binip göklerde dolanan, masum kanıyla beslenen cazular, bir dokunuşuyla bin maraz bulaştıran çoran, sakalı her türlü hastalığa şifa veren başmakçı, bağırtısıyla kurbanını sağır ederek öldüren corlaklar, haftanın dördüncü gününde iş yapan kadınlara inat yatağı yorganı dağıtan çarmagunlar ve Erlik Han’ın habercisi Azidahar…

Türk mitolojisinde yer alan yaratıkların, Erlik Han ile savaşan kutsal şamanların ve asla nihayete ermeyecek savaşta Batur Börü’nün, Yerbüker’in, Harduman’ın ve diğerlerinin maceralarına bu öykülerle tanık olun.
Haydar Barış Aybakır tarafından hazırlanan kitabın kapak tasarımı Mehmet Tekeli’ye ait. 224 sayfalık öykü kitabı Karakum Yayınevi tarafından okurun karşısına çıkartılıyor.

Peki kitabın konusu sizin ilginizi çekti mi? Adil Öztürk’ün öykülerini daha önce okuma fırsatı buldunuz mu? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Türk Mitolojisinde Kıyamet: Kalgançı Çak

Üst Görsel İllüstrasyon: Kemal Gedik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kane Chronicles Film Netflix - Rick Riordan

Kane Chronicles Film Oluyor: Rick Riordan Uyarlamalarına Tam Gaz Devam

Black Adam 2021

Black Adam Çekimleri 2021’de Başlıyor