in

Otostopçu’nun Galaksi Rehberi’nin Yazarı Douglas Adams’ın Kişisel Notları Kitap Oluyor

Otostopçu’nun Galaksi Rehberi’nin yazarı Douglas Adams hakkında yeni bilgileri ortaya çıkaracak kitap için hazırlıklar tamamlandı.

Douglas Adams Kişisel Notları Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Otostopçu’nun Galaksi Rehberi (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) serisiyle tanıdığımız Douglas Adams 20 yıl önce aramızdan ayrıldığında ondan kalan edebi miras bilinenden fazlasıydı. Yazar, içinde çeşitli notların ve mektupların bulunduğu yaklaşık 60 kutu bıraktı. Şimdi ise bu kişisel notlar kitap olarak okurla buluşmaya hazırlanıyor.

İlk olarak 1978’de bir radyo programı olan Otostopçu’nun Galaksi Rehberi, daha sonra sahne gösterisi, kitap serisi, televizyon dizisi ve çizgi romana uyarlandı. Bir röportajında Adams, bir gece kamp kurduktan sonra bölgeye ait bir otostopçu rehberini incelemiş ve daha sonra yıldızları seyretmeye başlamıştı. İşte Otostopçunun Galaksi Rehberi’ni yazmak yazarın o anda aklına gelmiş ve ilk notlarını orada almış.

Kutudan çıkan notlar Unbound 42: The Wildly Improbable Ideas of Douglas Adams kitabının içeriğini oluşturacak ve okur Adams’ın yaşamı ve görüşleri hakkında yeni bilgiler öğrenebilecek.

- Reklam -

Otostopçu'nun Galaksi Rehberi douglas adams

Douglas Adams’ın ölümünden sonra bıraktığı 60 kutu Cambridge Üniversitesi’ne gönderilmişti. Unbound (United Authors Publishing) eklenen önsöz ve dipnotlarla, kitabın arşivden çıkan metinlerin birebir kopyası olduğunu söyledi.

Douglas Adams Hakkında Önemli Bilgiler İlk Defa Ortaya Çıkıyor

Adams’ın komedi yazarı Graham Chapman’la olan tanışıklığından Doctor Who için yazdığı City of Death hikâyesine, Otostopçu maceralarından Dirk Gently’nin Holistik Dedektiflik Bürosu’na ve Mark Carwardine ile BBC için hazırladığı ve sonra kitaplaştırılan belgesel serisi Last Chance to See dahil birçok işine değinilen kitapta Adams’ın uzun soluklu kariyerini okuyacağız. Ailesi Adams hakkında şunları yazdı:

“Douglas için iyi bir fikri paylaşmak, onu, fikrin kendisinden daha çok mutlu ediyordu. İlk kez ya da yüzüncü kez anlatsın, fikri paylaşırken hissettiği sevinç hiçbir zaman kaybolmuyordu. Bu sevinci şimdi sizinle paylaşmak bizim için mutluluk verici. Umarız beğenirsiniz.”

Douglas Adams Kişisel Notları Kitap

Kitapta Neil Gaiman, Stephen Fry ve Brian Cox gibi isimlerin mektupları da yer alacak. Kitabın editörlüğünü Adams’la beraber çalışmış ve 20 yıllık arkadaşı Kevin Jon Davies üstleniyor.

- Reklam -

Neil Gaiman ise Adams’tan şöyle bahsetti:

“Douglas’ı tanımlayabileceğimiz bir kelime olduğunu sanmıyorum. Belki bir şeyleri izah eden biri belki gelecek bilimci. Fakat bir gün, dünyaya kendisine, dünyanın unutmayacağı şekilde anlatabilen birinin yaptığı işin, en önemli iş olduğunu anlayacağız.”

Kickstarter’da fonlanan projenin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Unbound 42: The Wildly Improbable Ideas of Douglas Adams adlı kitabın Eylül 2022 tarihinde yayımlanacağı öngörülüyor. Kitabın Türkçe tercümesinin yapılıp yapılmayacağı ise şimdilik belirsiz

Esere dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vladimir Nabokov Superman Şiiri

Vladimir Nabokov’un “Superman” Şiiri İlk Defa Ortaya Çıktı

Phoebe Waller-Bridge Indiana Jones 5

Phoebe Waller-Bridge, Indiana Jones 5’ın Başrolleri Arasına Katıldı