in

Douglas Adams’ın Yazdığı “Doctor Who: Ölüm Şehri” Ön Siparişte!

En sevilen Doktorlardan 4. Doktor’un macerasını Douglas Adams’ın muzip kaleminden okuyoruz.

olum sehri ust
- Reklam -
- Reklam -

David Fisher ve Douglas Adams‘ın senaryo olarak kaleme aldığı Ölüm Şehri, en sevilen Doktorlardan 4. Doktor’un macerasını konu alıyor!

James Goss tarafından kitaplaştırılan bu hikayede, Doktor’un Romana’yı tatile Paris’e götürmeye karar vermesiyle ortalık fena karışıyor! 9 Aralık Cuma gününe kadar ön siparişte olacak olan eserin tanıtım metni şöyle:
Otostupçunun Galaksi Rehberi serisinin yazarı Douglas Adams’ın doctor-who-olum-sehrisenaryosunu yazdığı aynı adı taşıyan klasik bir Doctor Who macerası: Ölüm Şehri… Doktor, Romana’yı tatil için Paris’e götürmeye karar verir. Ancak TARDIS onları 1979’a, zamanın dokusunda bir yırtık olan o gizemli yıla sürükler.

Çok geçmeden uzaylı bir ırkın, dünyanın en meşhur tablosu Mona Lisa’yı çalma, zaman makinesi yapma ve çok korkulan bir ırkı diriltmeyle ilgili planlarının içinde olduklarını fark ederler. Artık gizemli ve hoş Kont Scarlionilerin entrikalarını bozulması ve insan ırkının kurtarılması Doktor ve Romana’ya bağlıdır.

- Reklam -

Tüm zamanların belki de en sevilen Doktor’u 4. Doktor’dan benzersiz bir macera.

- Reklam -

“Diziyi seviyorsanız, kitaba bayılacaksınız.”
-Geeks of Doom-

“Baştan sona Mona Lisa’yla ilgili bir kitap olan Ölüm Şehri’nin, bir başyapıt olmasına şaşmamak gerek.”
-Doctor Who TV-

“Birinci sınıf bir eser.”
-Starburst Magazine-
İthaki Yayınları‘ndan çıkacak eserin çevirisi Ayda Sungur’a ait. Kendisi Doctor Who: Siluet macerasının da çevirmeniydi. Yani Doktor’un kitaplarına aşina bir çevirmenle yola devam ettiğimizi görüyoruz.

O zaman hazırsak TARDIS’e atlayın, çünkü bu cuma yeniden zamanın içinde fena savrulacağız.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

oyku gazetesi 3

Öykü Gazetesi #3 Çıktı!

haftanin kitabi surgun gezegeni

Haftanın Kitabı #56 – Sürgün Gezegeni