in ,

Vampirizm Fenomeni “Dracula: Hayatı ve Efsaneleri” Kitabı ile Aydınlanıyor

II. Vlad’ın etrafında şekillenen vampir mitinin nasıl küresel bir fenomene dönüştüğünü anlatan Dracula: Hayatı ve Efsaneleri kitabı çıktı.

Dracula: Hayatı ve Efsaneleri - Heiko Haumann
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü vampir miti hakkında yeni bir araştırma kitabı raflarda. Dracula: Hayatı ve Efsaneleri kitabı Heiko Haumann imzası ile Türkçeye kazandırılıyor. Eser, Runik Kitap tarafından yayımlanıyor.

Yaygın vampir mitinin atası olarak kabul edilen Vlad Drăculea hakkında bugüne dek pek çok eser yayımlandı. Kimileri işin kurmaca yanına odaklandı, sinemada, edebiyatta yeni maceralar anlatıldı. Kimileri ise karakterin tarihi yanı ve onun peşinden dönemin sosyal yapısını ele aldı. Haumann’ın eseri de işte bu ikinci türden kitaplar arasında yer alıyor.

1945 doğumlu Alman tarihçi ve profesör Heiko Haumann tarafından kaleme alınan Dracula Leben und Legende ilk olarak 2011 yılında yayımlandı. Haumann, tarihsel çalışmalarının yanı sıra tarihi aktörlerin bakış açılarından yola çıkarak zamanın yapısal düzleminde bilgi edinmek için mikrotarihsel yaklaşımlar da sergileyen bir anlayışa sahip.

- Reklam -

Eser, ünlü tarihi kişilik II. Vlad’ın (Kazıklı Voyvoda) etrafında şekillenen vampir efsanesinin küresel bir fenomene dönüşme sürecini konu alıyor.

Dracula: Hayatı ve Efsaneleri – Heiko Haumann | Arka Kapak Tanıtımı

Dracula: Hayatı ve Efsaneleri - Heiko Haumann

Vlad Drăculea 1477’de öldü. Ancak Dracula yaşamaya devam ediyor. Tarihte, başka hiç kimse insanların hayal gücüne onunki kadar uzun ve karanlık bir gölge düşürmemiştir. Edebî eserler ve sinema sanatı tarafından çarpıtılan bu Karpat soylusu, bugün dahi insanların uykularından korkuyla sıçrayarak uyanmalarına neden oluyor. Gerçek tarihsel kişi hakkında ise aslında pek az şey biliyoruz. Heiko Haumann, bu bilgilendirici olduğu kadar heyecanlı kitabında Dracula’yı ortaya çıkartan tarihsel ilişkileri ortaya koyuyor, vampirizm fenomenini aydınlatıyor ve bütün kan emicilerin atası hakkında anlatılan sayısız efsaneyi ele alıyor.

- Reklam -

Toplamda 126 sayfadan oluşan eser Atilla Dirim çevirisi ile Türkçeye kazandırılıyor. Kitap aynı zamanda Runik Bilgi dizisinin 52. adımı olma özelliğini taşıyor. Dizideki diğer kitapların sıralı tam listesine şuradan ulaşmanız mümkün.

Dracula: Hayatı ve Efsaneleri kitabı Haziran 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alarak okurların karşısına çıktı.

Dünden Bugüne Dracula Efsanesi yazımız için buraya tıklayabilirsiniz.

Drakula hakkındaki yeni çalışmalara dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Runik Kitap’ın bu serisine ilk kez rastlıyorum, iyi ki rastlamışım. Kimi konular hakkında zaten kaynak arıyordum, onların bir bölümünün bu seride olması iyi denk geldi. Seriden yaklaşık 10-15 kitap almayı düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Leonardo da Vinci Soyu

Leonardo da Vinci’nin Soyundan Gelen ve Şu An Hayatta Olan 14 Kişi Tespit Edildi

The Tomorrow War 2 konusu

The Tomorrow War Yönetmeni Devam Filmi Hakkında Konuştu