in ,

Drakula’nın Kalesini Ziyaret Edenlere Kovid Aşısı Teklifi: Vampir Dişleri, Aşı Korkusuna Karşı

Drakula romanına ilham veren Bran Kalesi, şimdi turistlere aşılama için “cesaret” verecek. Romanya, Koronavirüs aşısını cazip hale getirmek için yeni bir kampanyaya başladı.

Drakula Kalesi Koronavirüs Aşı Merkezi
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye dahil birçok ülke Koronavirüs aşısı konusunda sıkıntı yaşarken Avrupa’da insanları aşılamak için ilginç kampanyalar yürütülüyor. Bunlardan birisi de Romanya’dan geldi. Bram Stoker’ın meşhur vampir romanı Dracula’ya ilham olan Drakula Kalesi, ziyaretçilerini bekliyor. Bran Kalesi olarak anılan kaleyi gezmeye gelen turistler ise ücretsiz aşı hakkına sahip olacak.

Vampir dişleri, yerini Koronavirüs aşısına bırakıyor. Vampir mitinin geniş kitlelere yayılmasına sebep olan ünlü İrlandalı yazar Bram Stoker’a da ilham vermiş olan şato, Romanya hükümetinin aşı kampanyasının bir parçası oldu.

Yetkililer, ülkelerinde olabildiğince çok kişiyi aşılayabilmek için çeşitli kampanyalar yürütüyor. Bükreş’teki Milli Kütüphane gibi kültürel mekânlar, bu noktada aşı merkezi olarak kullanıma sunuluyor. Romanya’nın son hamlesi ise Drakula’nın ünlü kalesini aşı merkezi haline getirmek oldu. Bu adımın, bölgedeki ziyaretçilerin şatoyu ziyaret ederek aşılama oranını artırması bekleniyor.

- Reklam -

Bran Drakula Kalesi Bram Stoker Koronavirüs

The Guardian gazetesine açıklamalarda bulunan 39 yaşındaki Liviu Necula adlı mühendis, “Ailemle kaleyi ziyaret etmeye geldim ve posteri görünce cesaretimi toplayıp aşı olmayı kabul ettim,” ifadesini kullanıyor.

Marius Nasta hastanesi müdürü Beatrice Mahler ise AFP’ye, “Bu merkezler aşı olmak isteyen ancak internetten randevu almak istemeyen herkes için,” açıklamasında bulundu.

Drakula Kalesi: Hem Turistik Gezi, Hem Aşılama Merkezi

Aşı olan vatandaşlara, cesaret ve sorumluluklarını kutlayan ve önümüzdeki 100 yıl boyunca kalede konuk edileceklerine dair bir sertifika verildi. Ayrıca kalenin ünlü işkence odasını da ücretsiz olarak ziyaret etmeleri sağlandı.

- Reklam -

Edebiyat ve sinema dünyasında sık sık adını duyduğumuz Karpat Dağları’ndaki puslu bir vadide konumlanan Bran Kalesi, 15. yüzyıl Romanya prensi Vlad Tepes ile ilişkilendiriliyor. Bununla birlikte kalenin Dracula’nın yazarı Bram Stoker’a da ilham verdiği düşünülüyor. Yazarın 1897 tarihinde yazdığı romanın esin kaynaklarından birisinin da bu kale olduğu söyleniyor. Stoker, Drakula kitabını yazarken zamanının çoğunu Londra Kütüphanesi’nde geçirmiş olsa da kale ve Vlad Tepes’in; Dracula mitinin göbeğinde durduğu da bir gerçek.

romanya koronavirüs verileri

Toplam nüfusu 19 milyon olarak Romanya’da yaklaşık olarak 3,6 milyon insan en az tek doz aşı oldu. Hükümetin beklentisi ise haziran ayına dek bu sayıyı 5 milyona kadar yükseltmek.

Sizce ülkemizde buna paralel nasıl kampanyalar yürütülebilir? Konu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Susan Sontag

Susan Sontag’ın Günlükleri Yeni Baskıları ile Raflarda

Kurt Adamlar Marvel

Kurt Adamlar: Acımasız Yaratıkların Marvel Çizgi Romanlarındaki Yeri ve Kökenleri