in

Dünya Topraklarında: Zeynep Kahraman Füzün’dan Klostrofobik Bir Distopya

Zeynep Kahraman Füzün, yeni kitabı “Dünya Topraklarında” ile raflarda. Distopya türündeki kitap gelecek için bir ihtimaller repertuvarı.

Dünya Topraklarında - Zeynep Kahraman Füzün
- Reklam -
- Reklam -

Zeynep Kahraman Füzün yeni kitabı Dünya Topraklarında ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Sahi Kitap etiketiyle raflara geliyor.

Son dönemlerde yerli edebiyatta distopya türü eserlerin sayısı giderek artıyor. Zeynep Kahraman Füzün da yeni romanında karanlık bir gelecek tasarısını fantazya ve olağanlığı iç içe geçirerek okura sunuyor.

1986, Akhisar doğumlu Füzun 2006 yılından beri dergi, gazete, antoloji ve internet sitelerinde yazıları ile yer alıyor. Bir dönem İzdiham Yayınları’nda editör olarak görev alan Füzun, Köz Yanılması adlı ilk öykü kitabını da İzdiham’da yayımlıyor. Eserler, Mahalle Mektebi, Trendeki Yabancı ve İzdiham gibi dergilerde yayımlanıyor. Öğretmenlik yapan Füzun, bir yandan da Ze Dergi’nin genel yayın yönetmenliğini üstleniyor.

- Reklam -

Dünya Topraklarında – Zeynep Kahraman Füzün | Arka Kapak Tanıtımı

Dünya Topraklarında - Zeynep Kahraman Füzün

“Ortalık toz duman oldu.
Ben öldüm.”

Sağlık devrimi adı altında insanlığa yaşatılanlar, esrarengiz bir cinayet, iki arkadaşın yaşam mücadelesi ve fedakârlıkları…
Acımasız yöneticiler, suç örgütleri, korkunç cezalar ve ölümcül yasaklar… Bu kitapta anlatılan dünyanın sınırları yok.

Zeynep Kahraman Füzün, tedavisi olmayan hastalıkların ve her tarafı abluka altına almış salgınların çıkışsızlığında klostrofobik bir anlatı koyuyor ortaya.

Fantastikle olağanın iç içe geçtiği bıçak sırtı bu metinde okur, insan sonrası dünyanın manzaralarıyla karşı karşıya kalıyor.

- Reklam -

2019 yılında yazılan ve küresel salgını da öngören Dünya Topraklarında, “bugünden sonrası” için bir ihtimaller repertuvarı.

Yaşamı ve ölümü sorgulatan bu hikâyeyi romanın kahramanıyla birlikte öğreneceksiniz.

Toplamda 128 sayfadan oluşan Dünya Topraklarında kitabı, Haziran 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı. Eserin editörlüğü Cem Tunçer’e, kapak tasarımı Gülay Tunç’a, sayfa tasarımı Burcu Bayam’a ait.

Zeynep Kahraman Füzün eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Twilight of the Gods oyuncu kadrosu

Zack Snyder’ın İskandinav Mitolojisini İşleyeceği Dizide Seslendirme Kadrosu Belli Oldu

Rick and Morty 6. ve 7. Sezon Senaryoları

Rick and Morty Sinema Filmi Yolda Olabilir: Ciddi Aşama Kaydedildi