in

Jules Verne’den Dünyanın Ucundaki Fener Yayında

Jules Verne imzalı en iyi romanlarıdan biri olarak gösterilen Dünyanın Ucundaki Fener, Alfa Yayınları etiketiyle raflarda.

Jules Verne
- Reklam -
- Reklam -

Jules Verne külliyatı Alfa Yayınları etiketiyle ve yeni çevirileriyle dilimize kazandırılmaya devam ediyor. Olağanüstü Yolculuklar serisinin yirmi üçüncü kitabı olarak çıkan Dünyanın Ucundaki Fener raflardaki yerini almaya başladı.

Bilimkurgunun en önemli isimlerinden biri olarak ifade edilen Jules Verne, yazdığı kitaplarla bugünün teknolojisine ışık tutan isimlerden biri. Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Seksen Günde Devr-i Alem, Aya Yolculuk gibi dünya çapında bilinen birçok eseri bulunan Fransız yazar, çocukluğundan itibaren hayal gücüyle yoğrulmuş oyunlar oynardı. Ayrıca yine çocukluğu gemileri izleyerek geçmiş ve sonunda kitaplarından kazandığı paralarla kendine bir yat satın almıştı. Yatı ile küçük bir dünya turu yapmış ve bu gezi sayesinde ortaya yepyeni eserler çıkmıştı.

Dünyanın Ucundaki Fener, Issız Bir Adada Yaşananları Konu Alıyor

Jules Verne bu kitabında Dünya’nın güney ucunda bulunan Estados Adası’nda yaşanan olayları anlatmayı tercih etmiş. Issız ve uğursuz olarak nitelendirilen adadaki deniz fenerine bekçilik yapması için gönderilen üç denizcinin, adada yalnız olmadıklarını fark etmeleri ve sonrasında yaşadıkları konu alınıyor.

- Reklam -

Çevirisini Zeynep Mertoğlu’nun yaptığı eserin editörlüğü de Esra Kökkılıç’a ait. 215 sayfalık kitabın kapak tasarımını ise Esra Kökkılıç hazırladı.

- Reklam -

Jules Verne’in telif hakları uzun bir süre önce sonlandığı için kitapları birçok farklı yayınevinden çıkıyor. Yazarın son olarak yaklaşık bir asırdır gizli kalan eseri gün yüzüne çıkmış ve bu yayımlanmayan eserinde de 20. yüzyıl Paris’ini isabetli bir şekilde tahmin ettiği ortaya çıkmıştı.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kedi

Mısır’ın Kedi Mumyaları Özel Teknolojiyle Araştırıldı

Andrzej Sapkowski Game of Thrones

Sapkowski’den Game of Thrones Kıyaslaması Geldi