in

Dünyanın En Tehlikeli Tırmanışı Kitap Oldu: Duvarda Tek Başına

Kaya Tırmanışı’nın dünyaca ünlü sporcusu Alex Honnold’un anıları kitaplaştı. Duvarda Tek Başına eseri Kronik Kitap etiketiyle raflarda.

Duvarda Tek Başına - Alex Honnold
- Reklam -
- Reklam -

Alex Honnold’un meşhur tırmanışını konu alan anılar kitaplaştı. Duvarda Tek Başına adındaki eser Kronik Kitap etiketiyle yayımlandı. Kitabın anlatımında Honnold’a David Roberts eşlik ediyor.

2018 yapımı, En İyi Belgesel Film Oscar’ı sahibi Free Solo (yön.: Jimmy Chin ve Elizabeth Chai Vasarhelyi) yapımına da ilham olan anlatılar artık Türkçede.

Amerikalı kaya tırmanışçısı Alex Honnold’un, serbest solo tırmanışını konu alan anıları “Duvarda Tek Başına“da bir araya geliyor. Honnold’un sıra dışı yaşamı, El Capitan’daki ses getiren macerası ve daha fazlasını içeren eser anı türünde olmasına rağmen serüven romanlarını aratmayan bir yapıya sahip.

- Reklam -

İlk olarak Alone on the Wall adı ile 2015 yılında yayımlanan eser şimdi genişletilmiş baskısıyla Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Duvarda Tek Başına – Alex Honnold ve David Roberts | Arka Kapak Tanıtımı

Duvarda Tek Başına - Alex Honnold

“Her sporun bir Michael Jordan’ı, ünü sahaların ötesine taşan bir sporcusu vardır; kaya tırmanışı için de bu kişi Alex Honnold!” — The Climbing Zine

Her nesilden böylesi yetenekli ancak bir iki kişinin çıkabildiği, eşsiz vizyon sahibi bir kaya tırmanışçısı olan Alex Honnold’un yaşama ve ölüme meydan okuyan hikâyesi…

Son kırk yılda, sadece bir avuç dağcı, serbest solo tırmanışların bilindik risklerini göze alabildi. Bunların yarısı ise maalesef şu an hayatta değil.

- Reklam -

Çünkü DÜŞERSEN ÖLÜRSÜN.

Alex Honnold keskin zekâsı ve herkesi hayrete düşüren gözü karalığıyla en dik, en tehlikeli kaya yüzlerini, herkesin imkânsız olduğunu düşündüğü uzunluk ve zorluktaki rotaları herhangi bir destek olmaksızın tırmanıyor. Çıplak elleriyle, çatlaklara sıkıştırdığı parmak uçlarıyla ve kayadaki bir santimetrelik çıkıntılara tutunarak… Kendisi sınırları zorlamaktan korkmuyor. Yeni rotalar açıyor, ödüller kazanıyor ve rekorları altüst ediyor.

Duvarda Tek Başına’da Honnold, korkusuzca yaşama, risk alma ve tehlike karşısında bile odaklanmayı sürdürebilme dersleriyle dolu olağanüstü hayatını ve kariyerinin en akıl almaz başarılarını tüm ayrıntılarıyla paylaşıyor. Bu güncellenmiş baskıda, en büyük atletik başarılardan biri addedilen ve Oscar ödüllü Free Solo belgesel filminin konusu olan El Capitan’daki macerası başta olmak üzere nefes kesen deneyimlerini okuyacaksınız. Kendi kelimeleriyle ve ilk günkü coşkusuyla… Heyecan verici, ilham veren ve hayranlık uyandıran bu hikâye, avuç içlerinizi terletecek ve başınızı döndürecek.

Onur Uygun’un Türkçeye tercüme ettiği eser toplamda 320 sayfadan oluşuyor. Kronik Kitap etiketiyle yayımlanan çalışma bir süredir okurlarla buluşuyor.

Peki siz kaya tırmanışına ilgi duyuyor musunuz? Alex Honnold ile daha önce tanışmış mıydınız? Kitaba ve sporcuya dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rus Tazısı - Milorad Paviç | Haftanın Kitabı #163

Rus Tazısı – Milorad Paviç | Haftanın Kitabı #163

Riverdale 6. sezon onayı

Riverdale 6. Sezon Onayını Aldı: Archie Comics Dizisi Yola Devam Ediyor