in

Kültür Bakanlığı’ndan Ücretsiz e-Kitap Uygulaması: “e-kitabım”

e-kitabım uygulaması yayına başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, okurlara ücretsiz e-kitap okuma deneyimi sunacak bir aplikasyon hazırladı.

e-kitabiı uygulama ücretsiz
- Reklam -

e-kitabım uygulaması yayına girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, içerisinde yaklaşık 1.500 eserin bulunduğu bir e-kitap aplikasyonu hazırlayarak okurların beğenisine sundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan edebiyatseverleri heyecanlandıran bir haber geldi. Bakanlık, okurlara ücretsiz kitap okuma deneyimi sunacak bir uygulamayı yayına aldı.

e-kitabım adını taşıyan uygulamada şu an için 1.386 kitap ve okunmayı bekleyen 271.507 sayfa yer alıyor.

- Reklam -

Bakanlık tarafından hazırlanan uygulama, okurların e-kitaplara ücretsiz bir şekilde ulaşmasını hedefliyor.

Google Play ve App Store üzerinden erişime açılan uygulama hakkında yapılan açıklama şu şekilde:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan bu mobil uygulamayla okurlar, kamu yayıncıları ve özel yayınevleri tarafından yayımlanan binlerce e-kitaba ücretsiz olarak ulaşabilecek, kitapları mobil cihazlarına indirerek 15 gün boyunca okuyabilecek, kendi kitaplıklarını oluşturabilecek, masaüstü ya da mobil cihazlarında kaldıkları yerden okumaya devam edebilecek, notlar alabilecek ve beğendikleri kitapları sevdiklerine önerebilecekler…”

e-kitabım Uygulaması Yayına Girdi

Uygulamada şu an için En Sevilen Kitaplar sekmesinde George Orwell’in 1984’ü, Lev N. Tolstoy’un İnsan Neyle Yaşar?’ı, Jack London’ın Beyaz Diş’i, Fyodor M. Dostoyevski’nin Suç ve Cezası, Sabahattin Ali’nin İçimizdeki Şeytan’ı gibi birçok klasik eser var.

e-kitabım uygulaması ücretsiz e-book

- Reklam -

Favori yazarlar sekmesinde ise Stefan Zweig, Lev N. Tolstoy, Fyodor M. Dostoyevski, Franz Kafka, Peyami Safa, Hüseyin Nihal Atsız, Zülfü Livaneli, İskender Pala ve Şermin Yaşar gibi isimler göze çarpıyor.

Kullanıcılar uygulamada yer alan kitapları mobil cihazlarına ücretsiz bir şekilde indirebilecek ve 15 gün boyunca kitabı deneyimlemeyi sürdürebilecekler. Kullanıcılar ayrıca kendi sanal kütüphanelerini kurabilecek ve kitaplarda kaldıkları yerleri, favori yazarlarını ve beğendikleri yayınevlerini işaretleyebilecekler.

e-kitabım uygulamasının kütüphanesinin her geçen gün genişlemesi bekleniyor.

61 MB boyuta sahip olan uygulama Mart 2022 itibarıyla yayına girmiş durumda.

Uygulamayı Google Play üzerinden indirmek için buraya, App Store’dan indirmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Siz Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Uygulamada yer alan kitapların çeşitliliğini nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşarak sohbete dahil olabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for zencefil zencefil dedi ki:

    Bu uygulama bir süredir vardı aslında

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel bir icraat. Tebrikler.

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    İki tane yayınevi var. Bilmem kaç tane kitap var sözde okunacak adam akıllı üç tane kitabı zor bulursun. Leyla yayınlarının kim bilir nasıl çevirdiği kitapları doldurmuşlar. DoğanKitap yoğunluklu. Ne desem şimdi olay olacak. A101’den al daha iyi… İki sene sonra bir daha bakılır. Gelişme var mı görülür.

  4. Avatar for acimatriyarka acimatriyarka dedi ki:

    15 gün sonra ne olduğunu merak ettim. Ücret mi istiyorlar acaba?

    Fikir olarak güzel. Çeviri hataları da fazla yoksa indirilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney Plus reklamlı abonelik hizmeti ucuz

Türkiye’ye de Gelmeye Hazırlanan Disney Plus’tan Reklamlı Abonelik Hamlesi

The Batman Finali: After Credits Bilmecesi Çözüldü

The Batman Finalindeki The Riddler Bilmecesi Çözüldü