in

Ece Temelkuran Yeni Yayınevi ve Yeni Kitabı ile Karşımızda: Bu da Geçer

Ece Temelkuran, Everest Yayınları’na geri döndü. Yazar ve gazeteci Temelkuran’ın yeni kitabı Bu da Geçer ise raflardaki yerini aldı bile.

Ece Temelkuran Yeni - Bu da Geçer
- Reklam -
- Reklam -

2021’in ilk ses getiren yazar transferlerinden birisi de Ece Temelkuran oldu. Gazeteci ve yazar Temelkuran’ın yeni yayınevi Everest Yayınları olarak açıklandı. Temelkuran, yeni yayınevine yeni bir kitapla döndü: “Bu da Geçer”

Ece Temelkuran eserlerini daha önce Everest Yayınları ve İletişim Yayınevi etiketiyle okumuştuk. Yazar, son olarak Can Yayınları’na geçmişti. Şimdi ise 2021 yılı ile birlikte Temelkuran Everest Yayınları’na geri dönüyor.

Yazarın dönüş kitabı ise deneme türünde kaleme aldığı Bu da Geçer oldu. Bununla birlikte kendisinin diğer eserleri de yeni yayınevinden teker teker okurun karşısına çıkmaya başladı.

- Reklam -

1973 İzmir doğumlu yazar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. İlk yazılarını Patika dergisinde yazan Temelkuran, gazetecilik mesleğine ise Cumhuriyet’te başladı.

1996 yılında ise Bütün Kadınların Kafası Karışıktır ile başlayan yazarlık kariyeri, şimdiye dek Kıyı Kitabı, İç Kitabı, Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita, Muz Sesleri, Kayda Geçsin, İkinci Yarısı, Düğümlere Üfleyen Kadınlar, Olmayan Kuşlar Ansiklopedisi gibi eserlerle devam etti. Temelkuran hem gazetecilik alanında hem de edebiyatta pek çok ödülü kucakladı.

Bu da Geçer – Ece Temelkuran | Arka Kapak Tanıtımı

Ece Temelkuran Yeni - Bu da Geçer

… Ben seni düşünüyorum yazarken.

- Reklam -

Seni içtenlikle düşünüyorum. Sözcüklerden bir sevgi olanağı doğmasını düşünüyorum. Bunun beni kurtarmasını ya da seni…

Sen ve ben, sevgili okur, son on yıldır –ki bu on yıl ömrümüzden gitti– dedik ki, “Bu da geçer.” Birileri de hep karşılık verdi, “Böyle diye diye ömür geçti.” Eh, orası da doğru. Peki o zaman ne yapmalı bu ömürle?..

Ece Temelkuran içinden geçtiğimiz çıldırtıcı gürültünün ortasında sözcüklerle ferahlatan, soluk aldıran bir alan açıyor.

Toplamda 174 sayfadan oluşan deneme kitabı Ocak 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı. Yazarın diğer kitapları da Everest Yayınları etiketiyle yeni baskılarla okurun karşısına çıkmaya başlıyor.

Peki siz Ece Temelkuran’ın yeni kitabı ve yayınevi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yazarın kitaplarını takip ediyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mavi3 Mavi3 dedi ki:

    Amerika da bulup, almaya calisiyorum “Bu da Gecer” i. Henuz bulamadim. Aramaya devam…
    Bulunca kana kana okuyacagim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 Meteor Yağmuru izle

2021’in İlk Meteor Yağmuru 3-4 Ocak Gecesinde Gerçekleşecek

hasan can kaya exxen ekmek kapısı

Hasan Can Kaya, Exxen’e Yetişkinlere Yönelik Çizgi Dizi Yapıyor