in ,

Edebiyat Dünyası Savaştan Etkilenen Ukraynalılar için Yardım Kampanyası Düzenliyor

Savaş mağduru Ukraynalılar için yardım kampanyası düzenleniyor. Edebiyat dünyasından ünlü isimlerin imzalı kitapları açık artırmaya çıkarıldı.

edebiyat dünyası ukrayna savaş yardım
- Reklam -
- Reklam -

Ukrayna halkı için anlamlı bir yardım kampanyası düzenleniyor. Edebiyat ve müzik dünyasından birçok ünlü ismin katkıda bulunduğu kitap mezatında şimdiden 350 parça ürüne ulaşıldı bile.

Tüm dünyada endişeyle takip edilen Rusya-Ukrayna savaşı sonucu, Ukraynalı vatandaşlar ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Savaş mağdurlarına yardım ve kampanyalar devam ederken, bu kez yardımların çıkış noktası İngiltere oldu. Madeleine Milburn tarafından düzenlenen kitap mezatında, imzalı eserler bağış amacıyla açık artırmaya çıkarıldı.

İngiltere’deki edebiyat çevresinin Ukrayna için başlattığı imzalı kitap açık artırması ile ilk haftadan 37.000 sterlin toplandı. Açık artırma Ken Follett’ın Pillars of the Earth romanı ile açıldı. Parçalar arasında, Nirvana grubunun eski üyelerinden Dave Grohl’a ait imzalı anı yazısı ve Nancy Mitford’un The Pursuit of Love romanının 1945 tarihli ilk baskısı da yer alıyor. Bu isimlerin yanında, projeye destek veren yazarlar arasında Young Mungo, Douglas Stuart ve Shuggie Bain de bulunuyor.

- Reklam -

İngiltere’deki Edebiyat Dünyası Ukraynalılara Destek Olmak Adına Kitap Mezatı Düzenliyor

Savaştan etkilenen Ukrayna halkı için başlatılan mezatta şimdiye kadar 350 parça toplandı ve bu sayının artması bekleniyor. Açık artırma Madeleine Milburn kuruluşundan Hayley Steed tarafından düzenlendi. Steed, daha önce Hindistan’a Koronavirüs aşısı yardımı adına açık artırma düzenleyen yayıncı Phoebe Morgan’ın projesinden ilham alarak benzer bir kampanyanın savaş mağduru insanlara yardımcı olacağını söyledi.

edebiyat dünyası ukrayna savaş yardım kampanyası
Hayley Steed

Steed konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Ukrayna hakkındaki çıkan haberleri izledim ve aciz hissettim. Kitap endüstrisinin içinde olan bizler ne yapabilirdik diye düşünüyordum. Phoebe’nin düzenlediği açık artırma büyük oranda başarılı olmuştu ve biz de Ukrayna için benzerini yapabilirdik. Birçok kişi de aynı şeyi hissediyordu ve bu, enerjiyi olumlu bir şeye yönlendirmek adına harika bir fırsat gibi görünüyordu.”

- Reklam -

Sosyal medyadan çağrıda bulunan Steed beklediğinden daha fazla olumlu dönüş aldı. Açık artırma için gecede 200’den fazla teklif geldi. Steed, başlarda belli bir sayıya ulaşmayı umduklarını fakat toplanan bağışın beklenen miktarı geçtiğini söyledi.

Toplanan para; yaşlılar, yetim kalmış çocuklar, mülteciler ve kazancı olmayan ailelere yarım sağlayan British-Ukrainian Aid’e bağışlanacak. Mezat 20 Mart 2022 tarihinde son bulacak.

Ukrayna için yapılan bu yardım kampanyası hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Bana göre, olumlu - güzel - iyicil bir yaklaşım olmuş. Bu kampanyaları düzenleyenleri takdir ettim, gönüllerine sağlık. Başarılı olmaları dileğimle.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dune 2 senaryosu

Dune: Part 2’nun Senaryosu Tamamlandı: Çekim Aşaması için Geri Sayım Başladı

Puss in Boots 2 Fragmanı - Çizmeli Kedi: Son Dilek | İZLE

Puss in Boots 2 Fragmanı: Shrek’in Meşhur Çizmeli Kedi’si Geri Dönüyor