in

Edgar Allan Poe Biyografisi Gecenin Kıyısından Gelen Suratsız ve Yaşlı Kuzgun Yayımlandı

Edgar Allan Poe – Gecenin Kıyısından Gelen Suratsız ve Yaşlı Kuzgun raflarda. Korku edebiyatının kült isminin hayatını Koray Sarıdoğan kaleme aldı.

Edgar Allan Poe Biyografisi Gecenin Kıyısından Gelen Suratsız ve Yaşlı Kuzgun - Koray Sarıdoğan
- Reklam -
- Reklam -

Korku edebiyatının temelini oluşturan isimlerden birisi olan Edgar Allan Poe üzerine yeni bir biyografi kitabı yayımlandı. Tam adı Edgar Allan Poe – Gecenin Kıyısından Gelen Suratsız ve Yaşlı Kuzgun olan eseri Koray Sarıdoğan kaleme aldı. Kitap, Destek Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıktı.

Amerikalı şair ve yazar Poe, 1809 – 1849 yılları arasında yaşamış ve etkileri bugün hâlâ edebiyat dünyasında hissedilen; usta bir isim. Korku, gotik edebiyat, polisiye ve gizem gibi türlerde öyküler kaleme alan, Romantizm akımının öncülerinden olan Poe Türkçede de pek çok farklı yayınevi tarafından dilimize kazandırıldı.

Şimdi ise yazarın hayatına detaylı ve yerli bir kaynaktan bakış atma fırsatına sahibiz.

- Reklam -

1987 Ankara doğumlu Koray Sarıdoğan’ı KalemKahveKlavye.com sitesinin kurucu editörü olarak tanıyoruz. Sarıdoğan, ayrıca 2015’te ilk romanı Kadran Kadraj, 2020’de Kaosun Kalbi ve yine aynı yıl Yeraltı Kütüphanesi · 90’lar Türkiyesi’nde Altkültür: Rock, Dergi, Fanzin, Edebiyat adlı eserleri ile raflarımızı süslüyor.

Koray Sarıdoğan, bunlarla birlikte 221B Dergi, Episode Dergi, TR!P Dergi ve Ayı Dergi gibi dergilerde de yazıları ve dosyaları ile yer alıyor.

- Reklam -

Edgar Allan Poe – Gecenin Kıyısından Gelen Suratsız ve Yaşlı Kuzgun – Koray Sarıdoğan | Arka Kapak Tanıtımı

Edgar Allan Poe Biyografisi Gecenin Kıyısından Gelen Suratsız ve Yaşlı Kuzgun - Koray Sarıdoğan
“Hayal kuranlar, sadece geceleri düş görenlerin gözden kaçırdığı pek çok şeyi fark eder.”

Edgar Allan Poe yalnızca şiir, korku, polisiye, gotik, bilimkurgu gibi türleri değil bütün bir edebiyat mirasını etkiledi. Karanlık, tedirgin ve tekinsiz ruhlarımız bugün bile onun kelimeleriyle sarsılmaya devam ediyor.

Çağlar, dönemler içinde algılar, sanatsal ve edebi zevkler değişti; hakikat bin kez bükülüp başka bir hakikate evrildi ama Poe, kendi zamanını da kendinden sonraki zamanları da aşarak edebiyat tarihinin en yüksek zirvelerindeki yerini korumayı sürdürdü.

Poe’nun değerini ortaya çıkaran, insanların onu sonradan anlaması değildi; zamanın ruhu ve edebiyat tanrısı onun adını tarihe ve belleklere kazıdı. Kendisi de hikâyelerindeki tuhaf öngörüleri gibiydi: Vaktinden önce gönderilmişti.
Özlem Esmergül editörlüğünde yayıma hazırlanan kitap toplamda 112 sayfadan oluşuyor. Eser, geçen günlerde raflardaki yerini aldı.

Peki siz Poe’nun hayatı hakkında neler biliyorsunuz? Bu kitap ilginizi çekti mi? Kayıp Rıhtım Forum yorumlarında buluşalım.


* Edgar Allan Poe Uyarlaması 15 Korku Filmi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Castle Rock 3. Sezon

Castle Rock 3. Sezon İptal Edildi

Samanyolu Galaksisi Gizemli Radyo Sinyali

Samanyolu Galaksisi’nden Gelen Gizemli Radyo Sinyalinin Kaynağı Bulundu