in

“Efsunlu Koru” Raflardaki Yerini Aldı

Melissa Albert’ın kaleme aldığı ve “New York Times Çok Satanlar” listesine giren “Efsunlu Koru” serisinin aynı isimli ilk kitabı raflardaki yerini aldı.

efsunlu koru ust
- Reklam -
- Reklam -

Melissa Albert’ın “New York Times Çok Satanlar” listesinde kendine yer edinen ve üçleme olarak planladığı aynı isimli serisinin ilk kitabı “Efsunlu Koru” raflardaki yerini aldı.

Fantastik – genç yetişkin türündeki 384 sayfalık roman, bir genç kızın annesini arayış hikayesini anlatıyor. Hayatını yollarda geçiren Alice ve annesi, peşlerini asla bırakmayan kötü talih ile birlikte sürekli oradan oraya savrulurlar. Alice’in anneannesi ise Efsunlu Koru adlı bir yerde yaşamakta ve karanlık peri masalları yazmaktadır. Bir gün anneannesinin ölüm haberini alan Alice’in annesi de ortadan kaybolur. Alice, annesini bulmak için okul arkadaşı Ellery Finch ile anneannesinin yazdığı ürkütücü masallardan oluşan karanlık dünyaya doğru yola çıkar. Bu kapkaranlık dünyayla olan mücadelesinde kendi kimliğini bulacaktır.

Kitabın basın bülteni ise şöyle:
efsunlu koruBuranın ötesine geçmenin tek yolu içinden geçmek. Ormanın içinden, masalın içinden, acının içinden…

- Reklam -

On yedi yaşındaki Alice’in hayatı annesiyle birlikte yollarda geçer ve kötü talih peşlerini bırakmaz. Alice’in anneannesi ise Efsunlu Koru adlı tuhaf bir yerde yaşayan, karanlık peri masallarıyla tanınan bir yazardır. Anneannesinin ölüm haberinin ardından annesinin de ortadan kaybolmasıyla Alice, hem acı gerçeklerden hem de ürkütücü masallardan oluşan kapkaranlık bir dünyayı karşısında bulup asıl kimliğini arayacağı bir yolculuğa çıkar.

- Reklam -

Alice, anneannesinin fanatik hayranlarına mesafeli yaklaşsa da, onlardan biri olan okul arkadaşı Ellery Finch’le bir kaderi paylaşır, annesine kavuşmak için yola onunla birlikte çıkıp Efsunlu Koru’nun gizemli diyarlarına adım atar. Peri masalları sadece kitap sayfalarından ibaret değildir…

Yılın Merakla Beklenen Kitabı
– Esquire, Entertainment Weekly, Bzzfeed

Ayın Kitabı
– Amazon

Yılın En İyi Genç Yetişkin Kitabı
– Seventeen

En İyi Genç Yetişkin Kurgu Adayı
– ALA (Amerikan Kütüphaneciler Derneği) #1 ABA (Amerikan Kitabevleri Birliği) IndieNext Pick

“Efsunlu Koru beni bütün ürperticiliğiyle tamamen içine çekti ve sürprizleriyle hazırlıksız yakaladı!”
– Kristin Cashore, Yedi Krallık Üçlemesi’nin yazarı

“Kesinlikle baş döndürücü, büyülü ve hünerli. Melissa Albert’a şapka çıkarıyorum.”
– Karen McManus, Birimiz Yalan Söylüyor’un yazarı

“Efsunlu Koru beni bütün gece uyutmadı. Işıkları açtım, yatağıma uzandım ve örtüleri üstüme çekip sayfaların arasındaki o karanlık ve büyülü dünyaya dalarak kendimi tamamen kaybettim. Yıllardır okuduğum en iyi kitaplardan biri.”
– Jennifer Niven, Hayatın Kıyısında ve Tut ki Seni Seviyorum’un yazarı

“Karanlık ve büyüleyici. Yıllardır okuduğum en özgün kitaplardan biri. Efsunlu Koru kesinlikle klasikler arasında yerini alacak.”
– Kami Garcia, Muhteşem Yaratıklar’ın yazarı
Çınar Yayınları tarafından bize sunulan kitabın çevirisi M. Boran Evren’in imzasını taşıyor. Yazar, orijinal dilinde ilk kez ocak ayında okurlarla buluşan serisini 2020 yılında tamamlamayı planlıyor.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

halka dunya ust

Bilimkurgunun Başyapıtlarından “Halka Dünya” Tekrar Aramızda

resad ekrem kocu arsivi ust

Reşad Ekrem Koçu’nun İstanbul Ansiklopedisi Dijitalleşiyor