in

Emre Taş’ın Osmanlı Döneminde Geçen “Eğer Ben Kâbil İsem” Kitabı Okurla Buluşuyor

Emre Taş imzalı “Eğer Ben Kâbil İsem” romanı raflardaki yerini almaya başladı. Tarihi kurgu türündeki eser, İletişim Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Eğer Ben Kâbil İsem - Emre Taş
- Reklam -
- Reklam -

Emre Taş tarafından kaleme alınan Eğer Ben Kâbil İsem okurla buluşmaya başladı. İletişim Yayınları etiketini taşıyan roman, Osmanlı döneminde geçen bir intikam ve bağışlayamama hikâyesini konu alıyor.

1992 yılında doğan Emre Taş, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih Eğitimi Bölümü’nde tamamladı. Çeşitli dergilerde öykü, deneme ve makaleler kaleme aldı. Taş; çoğunlukla kültür-düşünce tarihi, tarihin tüketimi ve kurgu metinler üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Yazarın ilk kitabı olma özelliğini taşıyan Eğer Ben Kâbil İsem, Şeyh Bedreddin İsyanı’na katılanların soyundan gelen bir kadının çevresinde geçen, tarihle kurmacanın birbirine karıştığı bir hikâyeyi takip ediyor.

- Reklam -

Dört ana bölümden oluşan kitabın ara başlıkları şu şekilde sıralanıyor: Zülfikâr, Dragan, Memi ve Barak Ahmed El-Fakir.

Eğer Ben Kâbil İsem – Emre Taş | Arka Kapak Tanıtımı

Eğer Ben Kâbil İsem - Emre Taş

Bizim civarda “gönlü inançlılar kardeş yaratılmıştır” deyip kimse hanesini haremlik ve selamlık diye bölmezdi. İkilik hanede, devlette, cihanda ve Tanrı katında uğursuzdu. Ama ayrılmalıymış meğer!

Emre Taş, Tuna kıyısındaki küçük bir kasabada başlayıp büyüyen bir hikâye anlatıyor. Şeyh Bedreddin İsyanı’na katılanların soyundan gelen bir kadı, onun babasının müridi Sevindik Bey, bu beyin akıncı oğulları, geçimsiz torunları… Kanunları, fetvaları, bazen şaşaası, bazen akla hayale sığmayacak küçük hesaplarıyla Osmanlı…

- Reklam -

Hayat ile memat arasındaki o belirsiz ve tedirgin edici nokta. İntikam ve bağışlayamama.

Kim kime düşman, kim kime dost? Kim kime Habil, kim kime Kâbil?

Eğer Ben Kâbil İsem, söylene söylene rivayete dönüşenleri, orada ölüp burada doğanları kayda geçiren büyülü bir roman: Tarihle menkıbenin, meddah hikâyeleriyle hatıraların kesiştiği yerde…

Toplamda 199 sayfa sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Emre Bayın, düzeltisini Celal Galip, kapak tasarımını Seda Mit üstleniyor. Romanın kapak görseli ise Midjourney adlı yapay zekâ programı tarafından hazırlanmış. Eser, Aralık 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Emre Taş’ın Eğer Ben Kâbil İsem romanı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, en güncel kitap haberleri için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ash Ketchum Emekli Oluyor - Yeni Pokemon Animesi

25 Yılın Ardından Ash Ketchum ve Pikachu Emekli Oluyor: Pokemon’un Yeni Sezonu Farklı Karakterlere Odaklanacak

Need For Speed Unbound İncelemesi

Need For Speed Unbound İncelemesi: Çizgi Roman Stiliyle Hız Tutkusu