in

Wendy J. Fox, “Eğer Buz Kırılmasaydı” ile İlk Defa Türkçede

Amerikalı yazar Wendy J. Fox’un Eğer Buz Kırılmasaydı eseri raflardaki yerini aldı. Roman, Konu Kitap etiketiyle yayımlandı.

Eğer Buz Kırılmasaydı - Wendy J. Fox
- Reklam -
- Reklam -

Wendy J. Fox imzalı Eğer Buz Kırılmasaydı romanı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser dilimize Konu Kitap etiketiyle kazandırılıyor.

Çiçeği burnunda yayınevi Konu Kitap roman dizisine yeni eserler katmayı sürdürüyor. Yayınevinin yeni çalışması Türkçede daha önce okuma fırsatı bulamadığımız bir isim oldu.

1979 senesinde Washington’da dünyaya gelen Wendy J. Fox, The Seven Stages of Anger and Other Stories (öykü) ve The Pull of It (roman) adlı eserleriyle tanınıyor. Güzel Sanatlar dalında yüksek lisans yapan Fox, ZYZZYVA, Tampa Review, The Pinch ve Washington Square Review gibi mecralarda eserleriyle yer aldı. Colorado Kitap Ödülleri’nde iki defa finale kaldı.

- Reklam -

Wendy J. Fox’u, farklı ülkelerden kadın yazarların Türkiye’deki yaşama deneyimlerini bir araya getiren Jennifer Eaton Gökmen imzalı Tales from the Expat Harem kitabından da hatırlıyoruz.

Orijinal adı If the Ice Had Held olan eser ilk olarak 2019 yılında yayımlanmıştı.

Eğer Buz Kırılmasaydı – Wendy J. Fox | Arka Kapak Tanıtımı

Eğer Buz Kırılmasaydı - Wendy J. Fox

- Reklam -

Melanie Henderson’ın hayatı bir yalan üstüne kuruluydu. Doğumu ve gerçek kimliği ailesinin yaşadığı küçük kasaba için bir skandaldı. Ancak kendisi bile gerçeği bilmiyordu: Annesi onu doğurduğunda henüz on dört yaşındaydı, babasıysa kestirme yolu kullanmak için buz tutmuş nehirden geçerken boğulup ölmüştü. Otuz beş sene sonra Melanie, hayatını ona göre düzenlediği bir işte çalışıp günübirlik ilişkiler yaşarken zaman zaman kendini parçalanmış hissediyordu. Onu büyüten kadının aslında annesi değil halası olduğunu, neredeyse her gün görüştüğü aile dostunun ise gerçek annesi olduğunu bilmiyordu. Melanie’nin hayatında çok önemli olan bu iki kadın birbirlerine büyük bir sırla bağlanmış, Melanie’ye utanç duymayacağı normal bir yaşam sağlamaya çalışmışlardı. Ancak yazın orman yangınları başladığında, bir araba kazası onları sarstığında Melanie kendini kalp kırıklığının ve çözülmemiş karmaşık bir trajedinin merkezinde bulacaktı.

Eğer Buz Kırılmasaydı yaşamlarındaki düğümleri sessizce çözmeye çalışan, birbirine bir biçimde bağlı yedi kişinin hayatını zamanda bir geri bir ileri giderek, doğal bir şiirsellik ve incelikle anlatıyor.

Eğer Buz Kırılmasaydı kitabı toplamda 280 sayfadan oluşuyor. Oya Yalçın’ın dilimize kazandırdığı eserin editörlüğünü Baran Güzel, redaksiyonunu ise Yağmur Yavaş Aydın ve Melike Sarıçam üstleniyor. Kapak tasarımı ise Barış Şehri’ye ait.

Wendy J. Fox ve romanı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi Sovyet Uyarlaması Rus

Yüzüklerin Efendisi’nin 1991 Tarihli Kayıp Sovyet Uyarlaması | İZLE

Once Upon a Time in... Hollywood 20 saatlik versiyon

Margot Robbie, Once Upon a Time in… Hollywood’un 20 Saatlik Versiyonundan Bahsetti