in

Usta Yazarlara İlham Veren “Ejderha Kitabı” İlk Defa Türkçede

İlkokul yıllarında tanıdığımız ve Demiryolu Çocukları, Beş Afacan gibi eserleriyle gönlümüzde taht kuran Edith Nesbit’in Ejderha Kitabı ilk defa Türkçe olarak yayımlanıyor.

ejderha kitabi edith nesbit
- Reklam -
- Reklam -

Edith Nesbit yazdığı uzun öyküleriyle edebiyat dünyasında kendine kalıcı bir yer edinmiş ve modern çocuk edebiyatının temellerini atmış önemli bir isim. Bugüne kadar Sihirli Şato, Büyülü Dünya, Demiryolu Çocukları, Beş Afacan gibi bilindik eserleri Türkçeye çevrilmiş olsa da Ejderha Kitabı daha önce hiç Türkçe diliyle yayımlanmamıştı.

KaraKarga Yayınları tarafından yayımlanan kitabın önemi ise ejderhalar hakkında yazılmış ilk modern eserlerden biri olması. Öyle ki bu kitap 1938’de Hobbit’i ve 1954’te Yüzüklerin Efendisi üçlemesini yayınlayan Tolkien’e de 1997’de Harry Potter’ı yaratan Rowling’e de ilham olmayı başarmış, değeri yüzyılları aşmış bir eser. Çocuksu bir dile sahip olan kitabın ejderhaların modern anlamda ilk tanımları için önemli bir ölçüt olduğunu da söyleyebiliriz.

Kitabın arka kapağında yazılanlar ise şöyle:

Ejderha KitabıYüzüklerin Efendisi ve Harry Potter serisine ilham veren kitap ilk defa Türkçede

- Reklam -

Efsanevi canavarların bazıları son derece haylaz ve komik, bazıları da kelimenin tam anlamıyla dehşet verici; ancak hemen hepsinin ortak özelliği, özgür ruhlu ve tarif edilemez olmaları.

- Reklam -

Modern çocuk edebiyatının öncüleri sayılan, Demiryolu Çocukları, Beş Afacan ve Hazine Avcıları gibi yapıtların yazarı Edith Nesbit’in ejderhaları, muhteşem bir hayal gücünün eseri.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi KaraKarga Yayınları tarafından yayımlanacak olan kitabın çevirisini ise Servin Sarıyer yaptı. 176 sayfa uzunluğunda olan kitap 21 Mayıs itibariyle okuyucusuyla buluşmaya başlayacak. O zamana kadar Ejderha Kitabı eserini ön sipariş edip beklemeye başlayabilirsiniz.

Fantastik maceralara yelken açmaya ve Kayıp Rıhtım’da mola vermeye daima devam etmeniz dileğiyle…


İlk Osmanlıca Bilimkurgu Eseri Nihayet Modern Türkçede

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Yazarın okuduğum tek kitabı Beş Afacan’dı, bayılmıştım. Ejderhalar ve usta bir yazar? Eh, dikkat radarına girdi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Game of Thrones

Game of Thrones, ABD’yi 3.3 Milyar Dolar Zarara mı Uğratacak?

Stephen King Game of Throns

Game of Thrones Final Sezonuna Stephen King’ten Savunma Geldi