in

Ejderha Mızrağı Yazarları Yayıncı WotC ile Davalık Oldu

Ejderha Mızrağı yazarları Margaret Weis ve Tracy Hickman, yazdıkları yeni Dragonlance üçlemesinin iptal edilmesi üzerine Wizards of the Coast’a dava açtı.

Ejderha Mızrağı Yazarları Margaret Weis Tracy Hickman
- Reklam -
- Reklam -

Dünyanın en popüler diyar fantazyalarından olan Ejderha Mızrağı serisinin yaratıcı yazarları Margaret Weis ve Tracy Hickman, yayıncıları Wizards of the Coast ile davalık oldu.

İlk olarak 1980 yılında TSR’da bir rol yapma oyunu (D&D) olarak ortaya çıkan ve 1984’te Margaret Weist ve Tracy Hickman tarafından kitap serisine dönüştürülen Dragonlance, fantastik edebiyatın ve rol yapma oyunlarının vazgeçilmezlerinden oldu. Serinin kitapları, pek çok farklı yazar tarafından kaleme alındı. 100’e yakın roman, pek çok video oyunu ve bir de animasyon filmi hayranlarla buluştu.

İşte bu dev sistemin yaratıcıları, şimdi yayıncıları ile ciddi sıkıntılar yaşıyor. Tracy Hickman ve Margaret Weis, Dungeons & Dragons’ın da yayıncısı olan Wizards of the Coast’a sözleşme ihlali nedeniyle dava açıyor.

- Reklam -

Ejderha Mızrağı Yazarları İptal Edilen Yeni Roman Serisi Nedeniyle WotC’a Dava Açtı

Weis ve Hickman, ilgili davada 10 milyon doları aşan bir tazminat talep ediyor. İkili, WotC ile Dragonlance Destinies (Ejderha Mızrağı Kaderleri) isimli yeni bir Ejderha Mızrağı serisi yazmak için anlaşma imzalıyor. Yazarlar serinin ilk kitabı Dragons of Deceit’i (Hilekârın Ejderhaları) tamamlayıp ikinci kitap için hazırlıklara başladığı aşamada ise yayıncı şirket seriye daha fazla devam etmek istemediklerini ifade ederek anlaşmayı feshediyor.

Ejderha Mızrağı Yazarları Margaret Weis Tracy Hickman

Dragonlance yaratıcılarının yıllar sonra birlikte başladığı yeni bir seriden, yayıncılarının neden vazgeçtiğine dair ise ortada net bir açıklama yok. Ancak Dungeons & Dragons ve Magic: The Gathering üzerinden gelişen ırkçılık protestolarının, bu kararda etkisi olduğu düşünülüyor.

Sonuç olarak Hickman ve Weis, yıllarca üzerinde çalıştıkları serinin, daha önce onaylanan hikâyeler de dahil olmak üzere, artık kamuoyunun gözünden ırak kaldığını ileri sürüyor. Wizards of the Coast cephesi ise davaya dair herhangi bir açıklamada bulunmadı.

- Reklam -

Margaret Weis ve Tracy Hickman, Ejderha Mızrağı için son olarak Kayıp Tarihçeler Üçlemesi’ni kaleme almıştı. Seri, Ejderha Mızrağı Destanı kitaplarının arasındaki boşlukları dolduruyor. Son kitabı 2009’da yayımlanan Kayıp Tarihçeler şu kitaplardan oluşuyor: Cüce Derinlikleri Ejderhaları, Yüceefendi Gökleri Ejderhaları ve Kum Saati Büyücü Ejderhaları.

Ejderha Mızrağı Yazarları Margaret Weis Tracy Hickman

Peki siz yeni bir Ejderha Mızrağı serisinin bu şekilde sekteye uğramasına dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* David Bowie Kehanetleri: “İnternet Şimdiki Zamanı Temsil Ediyor” (1999)

Kaynak: Polygon

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Shelpe Shelpe dedi ki:

    WotC bile sıkılmış artık. :slight_smile:

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bana kalırsa bu dava ile ülkemizde D&D defteri sonsuza dek kapanmış olabilir.

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Sizin yaşınız hepsinin çevrildiğini görmeye yetmezdi nasıl olsa. Çok da şey yapmamak lazım. Hazırdaki çeviriler de editörlük de zaten çok kötüydü. Bu şekilde olacağına hiç olmasın daha iyi bana kalırsa.

  4. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Ben ilk üç kitapla aramıza noktayı koydum zaten. :))

  5. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Ben ilk 30 sayfada noktayı koydum. :buyucu:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

Veronica Roth ile "Seçilmiş Olanlar" Üzerine Söyleşi

Veronica Roth: “Yaşım İlerledikçe Gülmeye Daha Çok İhtiyaç Duyuyorum”

Arkadaş Z. Özger Yaşamı Çizgi Öykü

Arkadaş Z. Özger’in Yaşamı Çizgi Öykü Oluyor