in

Ejderha Yolu: Daniel Abraham İmzalı Hançer ve Sikke Serisi Türkçeye Kazandırılıyor

The Expanse ile tanınan yazar, senarist ve yapımcı Daniel Abraham’ın Hançer ve Sikke Serisi Türkçeye geliyor. İlk macera Ejderha Yolu raflarda!

Ejderha Yolu - Daniel Abraham
- Reklam -
- Reklam -

Daniel Abraham imzalı fantastik roman serisinin ilk cildi Ejderha Yolu raflardaki yerini aldı. Eser, M. İhsan Tatari çevirisiyle Pegasus Yayınları etiketiyle yayımlandı.

1969 doğumlu ABD’li yazar Daniel Abraham’ın Hançer ve Sikke Serisi’nin (The Dagger and the Coin) ilk kitabı olma özelliğini taşıyan Ejderha Yolu raflardaki yerini aldı.

Seri şu ana kadar 5 kitaptan oluşuyor. Orijinal adı The Dragon’s Path olan Ejderha Yolu, ana dilinde ilk olarak 2011 yılında yayımlandı. Onu 2012’de The King’s Blood, 2013’te The Tyrant’s Law, 2014’te
The Widow’s House ve 2016’da The Spider’s War takip etti.

- Reklam -

Serinin yazarı Daniel Abraham, aynı zamanda M. L. N. Hanover ve James S. A. Corey isimlerini de kullanıyor.

James S. A. Corey adı ile, sonrasında diziye de uyarlanan The Expanse romanlarının altına imza atmış bir isim.

Daniel Abraham
Daniel Abraham

Roman ve senaryo yazarı Abraham, aynı zamanda yapımcı kimliğiyle de biliniyor. SyFy kanalının The Expanse uyarlamasında hem senarist hem de yapımcı olarak görev aldı.

The Expanse ve The Dagger and the Coin dışında The Long Price Quartet, Black Sun’s Daughter gibi başka seriler ve çizgi romanlar kaleme aldı. A Game of Thrones: The Graphic Novel, Wild Cards, Fevre Dream ve Skin Trade yazarın öne çıkan çizgi romanları arasında.

Locus Award ve International Horror Guild Award gibi ödüllerin sahibi yazar; Hugo, Nebula ve World Fantasy Award gibi ödüllere de çeşitli işleriyle aday gösterildi.

Ejderha Yolu – Daniel Abraham | Arka Kapak Yazısı

“Dünyayla yüzleşmenin iki yolu vardır: Ya elinde bir kılıçla gidersin ya da bir para kesesiyle.”

Ejderhalar artık yok olmuş, dünyayı kasıp kavuran güçlü büyülerin etkisi sıradan, ucuz numaralara kadar düşmüştür fakat insanlara ait krallıklar hâlâ ayaktadır ve büyük taht savaşları devam ediyordur. Lordlar konuşlandırdıkları orduları ve ticaret kervanlarını silah olarak kullanıyor, servet ve nüfuz kazanmak için türlü hilelere başvuruyordur. Fakat karanlık bir güç yükselmektedir; beklenmedik bir lider, kadim bir müttefikiyle birlikte, daha önce dünyayı harap eden bir deliliği serbest bırakma tehdidi taşıyordur. Gerçeği yalnızca gölgelerden gelen bir adam bilmektedir ve insanlığı zafere ulaştırmalıdır. Dünyanın kaderi bir hançerin ucunda, geleceği ise bir sikkeyle oynanan yazı turanın sonucundadır.

Ejderha Yolu - Daniel Abraham

Ejderha Yolu Hakkında Ne Dediler?

“Bir fantastik kitapta aradığım her şey var.” George R. R. Martin

“Daniel Abraham’a hoş geldiniz. Onunla yeni tanışıyorsanız size imreniyorum. Olağanüstü bir yolculuğa çıkmak üzeresiniz.” Junot Díaz, Pulitzer Ödüllü yazar

“Anlatımı akıcı, özenli ve hepsinden önemlisi öngörülemez.” Patrick Rothfuss

- Reklam -

“Abraham, her birinin geçmişten gelen hayaletleri ve kusurları olan bambaşka karakterler yaratmış. Karakter gelişimini maharetle işleyen yazar sahneye inandırıcı, hatalar yapabilen, ilgi çekici oyuncular koymuş… Ejderha Yolu seriyle ilgili büyük beklentiler yaratan, okuması çok keyifli bir kitap.” SF Signal

“Ustaca ve akıcı bir anlatıma sahip. Abraham çoğu yazarın kanıksadığı fantastik roman dünyası varsayımlarını sorguluyor, onları yeniden keşfederek bizlere eğlenceli ve gerçekten yaratıcı bir macera romanı sunuyor.” Publishers Weekly

Ejderha Yolu muazzam bir kitap. Abraham, fantastik türün klasik temel unsurlarını, kendisinden beklenen ve meslektaşları arasında nadiren görülen bir incelikle harmanlamış.” A Dribble of Ink

“Etkileyici bir ilk roman… Daniel Abraham başlıca fantastik roman yazarlarından biri sayılmalı.” Locus

“Güçlü, duygusal açıdan acımasız ve heyecan verici bir fantastik hikâye. George R. R. Martin’inkiler gibi türünün ağır sıkletleriyle kıyaslanmayı kesinlikle hak ediyor.” SFX

Ejderha Yolu hırslı, ilgi çekici karakterleri ve etkileyici olay örgüsüyle son derece başarılı.” The Wertzone

Ejderha Yolu güncel fantastik seriler arasında benim için zirvede yer alan bir serinin harikulade başlangıcı.” Fantasy Book Critic

Hançer ve Sikke Serisi’nin ilk kitabı toplamda 576 sayfadan oluşuyor. Eserin çeviri koltuğunda Kayıp Rıhtım okurlarının da yakından tanıdığı M. İhsan Tatari oturuyor. Romanın editörlüğünü ise Pelin Zorbay üstleniyor.

Ejderha Yolu raflardaki yerini almaya başladı.

Peki siz yeni bir fantastik seriye başlama fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Kitap ilginizi çekti mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Güzel bir fantastik seriye benziyor. Beklenen bir kitaptı aslında zira Sn. İhsan Tatari sevdiğimiz bir kardeşimiz abimiz :slight_smile: Onun işleri her daim iyi olur.

  2. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Buradan bakınca klasik fantezi ile düşük bütçeli asoiaf harmanı gibi duruyor. 30 liranın altına düşsün alınır.

  3. Avatar for zaidext zaidext dedi ki:

    Uzun bir süredir bekliyordum, siparişi verdim bile, hem tarzını sevdiğim bir yazar, hemde @mit çevirisi. The expanse okurken, izlerken aldığım haz son dönemlerin en iyisiydi. Merakla elime geçmesini bekleyeceğim.

  4. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Kitabı ben de merak ediyorum. İlk fırsatta olmasa da alıp okumayı düşünüyorum. Özellikle çevirmeni @mit olduğu için ve asoiaf’a ucundan bile olsa benzediği için beni çekiyor. Beni düşündüren ise fiyatı ve serinin devamının ne zaman geleceği?

  5. Avatar for Karahayalci Karahayalci dedi ki:

    30 liranın altında olsa alırdım ama %50yle bile 35e düşüyor umarım 2.el bulabilirim. Kitap fazla satmazsa devamını çok bekleriz ama :frowning:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Charles Dickens - Simon Callow

Charles Dickens, Ölümünün 150. Yılında Posta Pulları ile Hatırlandı

AC/DC Power Up Yeni Albüm

AC/DC Yıllar Sonra Yeni Albüm ile Geldi: Power Up