in

Elric Destanı “Kılıçlar ve Güller” ile Sona Eriyor

İthaki Yayınları’nın bizlerle buluşturduğu Elric Destanı Serisi altıncı ve son kitabı “Kılıçlar ve Güller” ile tamamlanıyor.

elric kiliclar ve guller ust
- Reklam -
- Reklam -

Melniboné’nin Son İmparatorunun Tarihçeleri serisi bir süredir beklenen altıncı ve son cildi Elric: Kılıçlar ve Güller ile nihayete eriyor. Böylece İthaki Yayınları da uzun yıllar boyunca eksikliğini hissettiğimiz Elric’in bu koleksiyonluk serisini tamamlamış oluyor.

Her zamanki gibi ak saçlı anti-kahramanımızın hikayelerinin yanı sıra kitapta Elric’le ilgili makaleler ve yazılar da bulunuyor. Bu kez Fırtınayaratan için yazılmış bir senaryo taslağı da var karşımızda. Ayrıca Michael Moorcock’ın kaleme aldığı “Fantazi Suretleri” adlı yazı dizisi de bu ciltle birlikte sona eriyor.

Kitabın arka kapak metni şu şekilde:

elric kiliclar ve gullerFantastik edebiyatta hiçbir karakterin yapamadığını yapan, takipçisi eserleri kökten etkileyen yegâne karakter: Moorcock’ın fiziksel olarak zayıf, zihinsel olarak sorunlu, bir uyuşturucu bağımlısı gibi kılıcına tutkun, rock’n’roll tarzı anti-kahramanı Elric!

- Reklam -

Michael Moorcock’ın yarattığı efsanevi karakter Melnibonéli Elric, serinin altıncı ve sonuncu kitabı Kılıçlar ve Güller’de bizi çokluevrende bir maceraya götürüyor. Kitabın ana öyküsü olan Gül’ün İntikamı’nda Rüya Gören Şehir’e dönen Elric’in babasının hayaletiyle karşılaşmasını ve hem kendi ruhu hem de babasının ruhu için çokluevrende cehennemin sakinleriyle girişeceği mücadele anlatılıyor.

- Reklam -

Gül’ün İntikamı’na ek olarak Fırtınayaratan için yazılmış bir film senaryosunun taslağıyla Siyah Taç Yaprakları isimli bir Elric novellası da kitapta bulabileceğiniz metinlerden. Michael Moorcock önceki ciltlerde başladığı “Fantazi Suretleri” isimli fantastik edebiyat tarihi üzerine makalesini bu ciltte sona erdiriyor.

Önsöz ise bir fantazi devi olan Tad Williams’tan.
Çevirisini Barış Tanyeri‘nin yaptığı 496 sayfalık eser bu haftadan itibaren raflardaki yerini alacak.

Hoşça kal Elric, eski dostum… Seni yeniden görmek güzeldi.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Faust Faust dedi ki:

    Elric’in durumunun, Drizzt ve Ejderha Mızrağı dizilerine benzemesinden korkuyordum. Korktuğum başıma gelmedi; mutluyum…

    Zaten önceliğim -açık ara- Elric idi… :wink:

  2. Avatar for Ayberk35 Ayberk35 dedi ki:

    Peki Elric’in macerası bitti mi? Yani başka kitaplarda ana karakter olmasa bile gözüküyor mu?

  3. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Elric serisine; yazarın diline, yarattığı dünyalara, fantastik unsurlara, insanları biçerken onların ruhunu da kanlarıyla beraber içen Fırtınayaratan’a hayranım. Her zaman her fırsatta belirttiğim gibi yine belirtmeden duramayacağım:Keşke yazarın cokluevrenlerdeki diğer serileri de yayınlansa.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hellboy ust

Hellboy’un Devam Filmleri Şimdiden Yolda

kan izlerinin pesinde ust

Man Booker Finalisti “Kan İzlerinin Peşinde” Romanı Raflarda