in

Emre Ergin’in Yeni Öykü Kitabı “Ruh Dememi Bağışlayın” Raflarda

Emre Ergin, spekülatif öykü alemine ve öykücülüğümüze hız kesmeden yeni hikâyeler katmaya devam ediyor. “Ruh Dememi Bağışlayın” Ketebe Yayınları etiketiyle raflarda!

Ruh Dememi Bağışlayın - Emre Ergin
- Reklam -
- Reklam -

Ruh Dememi Bağışlayın” adlı öykü derlemesi; Post Öykü, İtibar ve Tuti gibi edebiyat dergilerinde öyküleri yayınlanan Emre Ergin‘in dördüncü kitabı.

İlk romanı Dördüncü Dilek, önce Dedalus Kitap aracılığıyla 2014’te, sonra 2018’de İz Yayınları’nca yayınlanmıştı. 2016’daysa ilk öykü kitabı Acziyetin Tekniği ve 2017’de ikinci romanı Beş Kere Halil, yine İz Yayınları aracılığıyla okurlarla buluşmuştu. Yazar ayrıca, Dede Korkut Hikâyeleri’nin tekrar yorumlandığı Korkut Ata Ne Söyledi? (2016, İz Yayınları) ve benzer konseptte mit-masal yaratıklarının konu edinildiği Acâibü’l Mahlukat (2018, Ketebe Yayınları) öykü derlemelerine de katkıda bulunmuştu.

Son kitabıyla birlikte spekülatif öykü alemine ve öykücülüğümüze hız kesmeden yeni hikâyeler katmaya devam ediyor.

- Reklam -

Ruh Dememi Bağışlayın – Emre Ergin | Arka Kapak Tanıtımı

ruh dememi bagislayin“Hikaye anlatmayı hem tutkuyla sevmek hem de neredeyse mühendis titizliğiyle öykü “çalışmak”, yazmak ne yazık ki bugün çok az yazarda rastladığımız bir durum. Günümüzün hastalığı da bu değil mi zaten? Sevdiklerimize karşı savruk davranmayı marifet saymak illeti. Emre öyle değil. İşi buymuş gibi titiz, iş değilmiş gibi heyecanlı ve coşkulu yazıyor. Üstelik ortaya sıkıcı öyküler çıkmıyor. Garip? Eğlenceli? Ürkütücü? Derinlikli? İronik? Şaşırtıcı? Evet evet hepsi…

Onun öykü evreninde ejderhalarla, son fil sürüsünü korurken bir katliama seyirci kalan BM Barış Gücü; bir sorguda ölüp ölüp dirilen bir kurbanla, Şehrazad’ın kardeşi Dünyazad, üç kollu mutantlarla, kızıl saçlı insanların ölümünü emreden bilgisayarlar yan yana. Ve en güzeli de bütün bu öykülerin insanlığın garip açmazlarına gözünü dikmiş bir yazarın bilgeliğiyle anlatılıyor olması.

- Reklam -

‘Alarmın ilk çalışında uyandım, evet. Bir buçuk yumurta, iki dilim peynir. Cüzdanım yerinde, ceket janti, telefonun şarjı yüzde seksen yedi. Aylardan haziran, günlerden cumartesi. On altı saat oldu seni görmeyeli. İstesem de daha fazla acele edemem. Gökyüzü simetrik, yer de ona paralel. Usul usul sallanıyor ağaçlar. Kavak ağaçları, aynı mezarlıktakinden. Konuyu değiştiriyorum; ya değiştiremezsem?'”

Yazarın 144 sayfadan oluşan kitabı, Ketebe Yayınları aracılığıyla raflarda yerini aldı.

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

lumen ust

Laurent Genefort’ın Bilimkurgu Romanı “Lum’en” Nihayet Bizlerle

insan citi cuneyt arkin

Cüneyt Arkın’ın 1960 Yılında Yayımlanan Kısa Hikâyesi: “İnsan Çiti”