in

Ender’in Gölgesi’ne Hazır Olun!

Orson Scott Card’ın Ender’in Oyunu romanlarına paralel olarak kaleme aldığı Gölge Beşlemesi’nin ilk kitabı sonunda bizlerle!

enderin golgesi ust
- Reklam -

Orson Scott Card’ın dünyaca meşhur askerî bilimkurgu serisi Ender’in Oyunu beşlemesi için paralel bir seri olarak kaleme aldığı Gölge Beşlemesi’nin (Shadow Quintet) ilk kitabı Ender’in Gölgesi sonunda bizlerle!

Bu kez Ender’in ordusundaki çocuk-askerlerden en zekisinin, yani Bezelye’nin (eski çevirilerde adı hatalı olarak “Bean” şeklinde bırakılan karakterin) başından geçenlere tanık oluyoruz. Hikâyeye en başından, Böcek Savaşları yaşanmadan önce Ender ile arkadaşlarının uzaydaki eğitim merkezine götürüldüğü noktadan başlayan kitap tek başına rahatlıkla okunabilecek şekilde yazılmış. Bununla birlikte Ender ile Bezelye’nin yollarının kesiştiği noktalar da içeriyor.

Dilerseniz hep beraber Ender’in Gölgesi‘nin arka kapak yazısına bakalım:

- Reklam -

enderin golgesiEnder Serisi’nin Başlangıcına Yeni Bir Soluk Getiren Gölge Kitap. Artık Ender’in Oyunu’nda Her Şey Daha Net.

Andrew “Ender” Wiggin, savaş okulundaki tek çocuk değildi ama en iyilerin en iyisiydi. Bu kitap ise o “en iyilerden” birinin, Ender’in sağ kolu, arkadaşı ve stratejisti Bezelye’nin hikâyesi. 

- Reklam -

Bezelye’nin hayatı aslında savaşla başlamıştı zaten; Rotterdam sokaklarında hayatta kalma savaşı. Eşi benzeri olmayan bir zekâya sahip küçücük, minicik bir çocuktu. Onun bu azmi ve başarısı tüm dünyada gezegeni uzaylı istilasından kurtaracak liderleri aramakta olan Savaş Okulu görevlilerinin dikkatini çekti. Bir dizi testin ardından Savaş Okulu’na gitmeye hak kazandı. Ve işte orada Ender’le tanıştı… 

“Orson Scott Card, bilimkurgu dalında karşımıza çıkabilecek en iyi yazarlardan.”
– The Houston Post

 Yıldız Savaşları film endüstrisini nasıl salladıysa bu kitap da yayıncılık dünyasını öyle sallayacak.”
– New York Daily News 

 Ender’in Gölgesi, tempolu ve eğlenceli bir bilimkurgu. Ödülü hak ediyor.”
– CNN.com

 “Merak uyandıran, kusursuz bir kitap.”
– Kirkus

Çevirisini yakından tanıdığımız bir ismin, M. İhsan Tatari‘nin (2312, Geliş) üstlendiği kitabın editörlüğüyse Dilara Anıl Özgen’e ait. 536 sayfalık roman, 28 Mart‘tan itibaren tüm kitapçılarda yerini alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ursula le guin in post modern anarsiszmi ust

Le Guin Üzerine Bir Düşünce Kitabı: “Ursula K. Le Guin’in Postmodern Anarşizmi”

death note

Death Note Yeni Bir Uyarlamayla Netflix’te!