in

Murathan Mungan Farklı Kuşaklardan 30 Yazarı Bir Araya Getirdi: “Erkekler Yalnızlıklar”

Murathan Mungan, farklı kuşaklardan 30 yazarı “Erkekler Yalnızlıklar” adlı öykü antolojisinde bir araya getiriyor.

Erkekler Yalnızlıklar: Murathan Mungan
- Reklam -
- Reklam -

Erkekler Yalnızlıklar adlı öykü antolojisi raflardaki yerini aldı. Murathan Mungan’ın seçtiği 30 eseri bir araya getiren kitap Metis Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Öykü, roman, oyun, senaryo, şarkı sözü ve şiir gibi alanlarda eserler veren Murathan Mungan, tüm bunların yanı sıra hazırladığı antolojilerle de dikkat çekiyor. Bugüne dek yerli ve yabancı yazarlardan derlediği Erkeklerin Hikâyeleri, Kadınlığın 21 Hikâyesi, Bir Dersim Hikâyesi, Merhaba Asker, Çocuklar ve Büyükleri ve Ressamın İkinci Sözleşmesi gibi antolojiler hazırlayan Mungan şimdi bir yeni çalışmaya daha imza atıyor.

Erkek yalnızlığının evrensel ölçekteki paylaşılabilir yanlarına odaklanan kitapta farklı kuşaklardan 30 yazar yer alıyor.

- Reklam -

Öyküleriyle antolojiye katkıda bulunan isimler şu şekilde:

Kadri Öztopçu, Melisa Kesmez, Sibel K. Türker, Mehmet Günsür, Tarık Buğra, Ayşegül Çelik, Pınar Kür, Başar Başarır, Ayfer Tunç, Behçet Çelik, Türker Armaner, Neslihan Önderoğlu, Murat Gülsoy, Türker Ayyıldız, Polat Özlüoğlu, Murat Özyaşar, Vüs’at O. Bener, Memduh Şevket Esendal, Ahmet Büke, Oktay Akbal, Selim İleri, Mehmet Bilâl Dede, Ömür İklim Demir, Cemil Kavukçu, Necati Cumalı, Ayşegül Devecioğlu, Uğur Nazlıcan, Ahmet Güntan, Doğu Yücel ve Onur Çalı.

Erkekler Yalnızlıklar: Murathan Mungan’ın Seçtikleriyle | Arka Kapak Tanıtımı

Erkekler Yalnızlıklar: Murathan Mungan

Bu seçki erkeklere, erkeklik dünyasına ilişkin yalnızlıkları konu edinen, “erkek yalnızlığının” evrensel ölçekte paylaşılabilir yanlarına değinen öykülerden derlendi. Kendisine öğretilmiş erkekliğin içinde tutuklu kalmış, bir türlü bunun dışına çıkamayan erkeklerin farkındalık bilinci taşımayan yalnızlığı en yaygın yalnızlık çeşitlerindendir. Bu nedenle seçkide erkeklerin içine kıstırıldıkları koşullara izdüşümler içeren öyküler bulunmasına özen gösterdim.

- Reklam -

Erkekler Yalnızlıklar’da farklı kuşaklardan yazarların farklı sosyal kesimlerden ve sınıflardan erkeklerin kendilerine özgü dünyalarına ışık düşüren öykülerini okuyacak, bunlar arasında yatay ya da dikey koşutluklar kurabileceğiniz yalnızlık durumları bulacaksınız. — Murathan Mungan

Kitabın önsözü şu cümlelerle başlıyor:

“Yalnızlık üzerine ne çok söz söylenmiş, insanlar için yaşamı bir parça anlaşılır kılmak, zorluklarına katlanmak amacıyla “hayat felsefesi” kıvamında nice vecizeler üretilmiştir. Önceki kuşakların gündelik deneyimlerinden devşirilmiş örneklerden, günün insanlarına ve gelecek kuşaklara rehber olacak hayat dersleri çıkarılmıştır. Yalnızlık herkesi kuşatan genel bir insanlık halidir elbet. “İnsanlar yalnız doğar, yalnız ölür,” benzeri insanlığın kaçınılmaz kaderine işaret eden özlü cümlelerden duymuşluğumuz çoktur. Gençlik yalnızlıkları, orta yaşa gelindiğinde ayırdına varılan ya da yaşlılıkla birlikte koyulaşan yalnızlıklar bir insanın tüm ömrüne yayılır.”

Toplamda 280 sayfadan oluşan Erkekler Yalnızlıklar kitabının kapak tasarımı Semih Sökmen’e ait. Eser Aralık 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Erkekler Yalnızlıklar hakkındaki görüşlerinizi ve Murathan Mungan antolojilerine dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for _Ged _Ged dedi ki:

    Her yıl azar azar okuyorum kitaplarını. Bitsin istemiyorum, gerçi o kadar çok üretmiş ki bitecek gibi değil. :slight_smile: Harika bir haber.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Yeni yıl dileği olarak. Yeni yıldan Murathan Mungan çalışkanlıgı mı dilesem kendime diye düşünmedim değil. :slight_smile:

  3. Avatar for _Ged _Ged dedi ki:

    Gerçekten o kadar üretecek şeyi nasıl buluyor hayret ediyorum. Yaşayan efsane oldu bile. Bence bu dileğin oluru var, ben görüyorum. :grin::sweat_smile: Kendim için aynısını söyleyemeyeceğim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batgirl batman michael keaton

Michael Keaton Batgirl’ün Kadrosuna Büyük İhtimalle Batman Rolüyle Dahil Oldu

John Wick 4 filmi vizyon tarihi

John Wick 4 Filmi Yeniden Ertelendi: Keanu Reeves’li Aksiyon Yapımı ‘Başka Bahara’ Kaldı