in

Ernest Cline’ın Son Romanı “Armada” Artık Türkçe!

Başlat: Ready Player One’ın yazarı Ernest Cline’ın uzaylı istilasını video oyunlarıyla harmanlayan son kitabı “Armada” dilimize çevrildi.

armada ust
- Reklam -
- Reklam -

2011 yılında distopik bir geleceği sanal gerçeklikle birleştiren ve bir anda herkesin ilgisini üstüne toplayan, sıra dışı ve eğlenceli bir romandı Başlat: Ready Player One. Özellikle de bizim gibi fantastik ve bilimkurgu türünden hoşlanan, video oyunlarını 80-90 pop kültüründen hoşlanan kafalar için. Steven Spielberg tarafından sinemaya uyarlanmasıysa (yakında gösterime girecek) dünyanın geri kalanının dikkatini de bu esere çekmişti çabucak. Hâl böyle olunca romanın yazarı Ernest Cline‘ın şöhret basamaklarını hızla tırmanması kaçınılmazdı elbette. Ve sonraki romanın büyük bir merakla beklenmesi de öyle…

Daha önce sizlere bildirdiğimiz, hatta üstüne bir de ön okumasını sunduğumuz üzere o eser Armada olmuştu hatırlayabileceğiniz üzere. Yurt dışında 2015’te okurlarla buluşan romanda bir bilgisayar oyunundan fırlayan uzay gemilerinin dünyayı istilası anlatılıyor. Yazarın alameti farikası olduğu üzere kitap yine 80’lerin filmlerinden, dizilerinden, kitaplarından ve video oyunlarından pek çok referans da içeriyor. Bilhassa da o yıllarda çok meşhur olan Son Yıldız Savaşçısı (The Last Starfighter) filminden ve Wing Commander adlı unutulmaz oyundan.

DEX Kitap tarafından dilimize çevrilen kitabın arka kapak yazısı şöyle:
BAŞLAT: READY PLAYER ONE’ın dünyaca ünlü yazarı Ernest Cline’dan merakla beklenen büyüleyici bir uzay macerası.

- Reklam -

armadaSiz de uzaylıların bir gün gelip bizi, bu sıkıcı hayatlarımızdan kurtaracağı günün hayalini mi kuruyorsunuz?

Zack de anaokulundan beri bunun olmasını diliyordu ve bir gün sınıfının penceresinden dışarı bakıp hayallere dalmışken bir uçan daire gördü. Ama gördüğü araç çok tanıdıktı.

Ve ilk düşüncesi şu oldu: Hass*ktir! Gökyüzündeki araç, en sevdiği bilgisayar oyunu Armada’daki uzaylı kötü adamların kullandığı savaş gemilerinden biriydi. O an, tıpkı yıllar önce ölen babası gibi, fazla oyun oynamaktan kafayı yediğini düşünse de çok kısa bir süre sonra hayal görmediğini anlayacaktı… Uzaylılarla ilgili okuduğunuz kitapları, izlediğiniz filmleri ve oynadığınız oyunları düşünün, sizce de hepsi ortak bir amaca hizmet ediyor gibi görünmüyor mu?

- Reklam -

Cline Armada’da uzaylılar ile ilgili ilginç bir teori sunuyor ve bunu Stephen Hawking’den Carl Sagan’a ünlü bilim insanlarıyla; Yıldız Savaşları’ndan Uzay Yolu’na yüzlerce filmle ve Space Invaders’dan Wing Commander’a bağımlılık yaratan oyunlarla destekliyor. Ve ortaya, gerçekçi olduğu kadar fantastik, ürkütücü olduğu kadar komik, daha önce okuduklarınıza hiç benzemeyen, unutulmaz bir uzay istilası romanı çıkıyor.

Romanın çevirisi Başlat’ta olduğu gibi Taylan Taftaf‘a ait. Kitap şu anda tüm kitap satış mağaza ve sitelerinde satışa açılmış durumda. 2015’te sizler için çevirdiğimiz ön okumaya göz atmak isterseniz kendisine buradan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

J.J. Abrams

Star Wars: Episode IX’ın Yönetmenlik Koltuğunda Tanıdık Bir İsim Oturacak!

izmir edebiyat festivali

2017 İzmir Edebiyat Festivali Başlıyor