in

Ernest Cline, Ready Player One’ın Devamı İçin Kolları Sıvadı

Ünlü yazar Ernest Cline sevilen romanı Başlat: Ready Player One’ın devam kitabı üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı.

ready player one ust
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg’ün Başlat: Ready Player One‘dan yola çıkarak çektiği aynı adlı filmin fragmanının internette kol gezdiği şu günlerde romanın yazarı Ernest Cline’dan hayranlarını sevindirecek bir haber geldi. Ünlü yazar, Facebook üzerinden düzenlenen bir etkinlik sırasında ikinci kitap için çalışmalara başladığını resmen duyurdu.

Cline kitabının adı ya da konusu hakkında herhangi bir detaya girmemiş ne yazık ki. Hatta içinde 80’ler göndermeleri olup olmayacağından bile bahsetmemiş. Belki de bu seferki 90’lara selam çakan bir eser olur? Bununla birlikte kitap üzerinde çalıştığını, hatta Steven Spielberg’ün çektiği filmdeki fikirlerden bazılarının kendisine ilham verdiğini belirtmiş.

80’ler ve video oyunları referanslarıyla dolup taşan Başlat: Ready Player One (DEX Kitap), 2044 yılında geçiyor. Distopik bir dünyada yaşayan insanların bu yıkık dünyadan kaçmak için tek çareleri OASIS adında sanal bir dünyaya girmek ve orada bambaşka bir hayat sürmektir. Sahte de olsa… Ancak bir gün OASIS’in yaratıcısı James Halliday ölür ve geriye bir vasiyet bırakır. Buna göre OASIS içine yerleştirdiği 3 gizemli nesneye ulaşmayı başarabilen şanslı kişi OASIS’in ve Halliday’in tüm mirasının sahibi olacaktır. Böylece yüz binlerce kişi amansız bir yarışa başlar.

- Reklam -
- Reklam -

Başlat: Ready Player One’ın filmi 30 Mart 2018‘de gösterime girecek. Devam kitabıyla ilgili haberleri de gelişmeler yaşandıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir Yorum

Yorum Yap
  1. Bence çok güzel bir filmdi; azmetmeyi, değişik fikirlere sahip olmanın önemini, yaratıcılığı, dayanışmayı ve doğru yönlendirmeyi iyi bir şekilde aktarıyor seyirciye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hobbit ust

“Hobbit” Ciltli, Özel Baskısıyla Yeniden Raflarda

dark ust 1

Dark’ın İkinci Sezonu Onayı Kaptı!