in

Ernst Jünger’in Distopik Romanı “Cam Arılar” Raflarda

Jünger’in savaş sonrası döneme eleştirel bir biçimde yaklaştığı, distopik kurgusuyla dikkat çeken “Cam Arılar”, Jaguar Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

cam arilar ust
- Reklam -
- Reklam -

Ernst Jünger’in savaş sonrası evine dönen ve her şeyin değiştiğini âdeta iliklerine kadar hisseden eski bir yüzbaşının hayatını anlattığı kitabı Cam Arılar raflardaki yerini aldı.

Bir zamanlar orduda süvari yüzbaşısı olan Richard artık beş parasız kalmıştır ve iş bulabilmek için arkadaşından yardım ister, fakat artık devir değişmiş, savaş alanında atlar yerine tanklar kullanılmakta ve kahraman askerlerin yeriniyse iş adamları almıştır. Neyse ki arkadaşı ona oldukça zengin ve güçlü bir adam ile iş görüşmesi ayarlamayı başarır. İş görüşmesi bu kişinin doğayla iç içe geçmiş malikânesinde yapılacaktır. Richard bu zengin adamın kendisini neden seçtiğini merak ederken malikâneye adım atar atmaz içinde bulunduğu durumu kavramaya başlar. Bu eski ve yeninin karşılaşmasıdır; teknolojinin yeni dünyası ile bir askerin eski dünyası…

Değişen dünyaya olan felsefi yaklaşımı ile dikkat çeken ve gelecek hakkında oldukça tutarlı öngörülerde bulunan kitabın tanıtım bülteniyse şu şekilde:
cam arilarBir zamanların süvari yüzbaşısı olsa da, artık beş parasız olan Richard, iş bulmak için ordudan arkadaşı Twinnings’in yardımına başvurur.  Fakat artık devir değişmiştir: Atların yerini tanklar, kahraman askerlerin yerini iş adamları almıştır. Neyse ki Twinnings, Richard için gizemli bir mucit ve iş adamı olan Zapparoni ile bir görüşme ayarlar. Zapparoni otomat üretiminden film endüstrisine birçok alanda muazzam bir güce sahiptir ve bazı işler için Richard gibi birine ihtiyacı vardır.  Görüşme, Zapparoni’nin hem teknoloji harikalarıyla dolu hem de tamamen doğayla bütünleşmiş malikânesinde yapılacaktır.

- Reklam -

Richard böylesine güçlü ve zeki bir adamın kendisiyle neden görüşmek istediğini merak ederken, geldiği bu büyülü mekânın gizemini de fark eder: Teknolojinin yeni dünyası ile bir askerin eski dünyasının karşılaşmasıdır bu.

- Reklam -

Distopik kurgusu, felsefi derinliği ve insan ruhunun yeni dünyayla karşılaşması sonucu yaşadığı travmayı tasvir gücüyle türünün en iyileri arasında yer alan Cam Arılar, (1957) adeta bir kâhinin şaşkınlığa uğratan öngörülerinin de romanı.

Yirminci yüzyıl Alman edebiyatının en tartışmalı ve özgün yazarlarından Ernst Jünger’in bu sıradışı eserini Mert Moralı Almanca aslından çevirdi.
Jaguar Kitap etiketiyle raflara taşınan ve Almanca’dan dilimize çevrilen 200 sayfalık kitabın çeviri koltuğunda ise Mert Moralı oturuyor.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kult ust

Orkun Uçar’ın Psikedelik Punk Bilimkurgu Romanı “Kült” Raflarda

tolkien mektup

J.R.R. Tolkien’in Yahudi Olup Olmadığını Merak Eden Nazilere Yazdığı Mektup