in ,

Kalben Yeni Albümünü İlk Romanı “Eski Dünyanın Yangını” ile Kutluyor

Kalben, yeni albümünü ilk romanı “Eski Dünyanın Yangını” ile kutluyor. Eser, Holden Kitap etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Eski Dünyanın Yangını - Kalben
- Reklam -

Kalben ilk romanı Eski Dünyanın Yangını ile raflarda. Eser, Holden Kitap etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

1986 yılında İskenderun’da dünyaya gelen Kalben Sağdıç, müzisyen, söz yazarı ve kadın hakları savunucusu kimlikleriyle tanınıyor. Ünlü sanatçı, şimdi de ilk kitabı ile 17 Ocak 2022 itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Sanatçının son albümüyle ve bu albümde yer alan bir parçayla aynı ismi taşıyan kitap, bu anlamda kültür dünyamızda da bir ilki işaret ediyor. Bir roman ve o romandan ilham alınarak icra edilmiş bir albüm ilk kez eş zamanlı olarak yayımlanıyor.

- Reklam -

Bugüne dek Kalben (2016), Sonsuza Kadar (2017), Kalp Hanım (2020) ve Eski Yeniler (2021) albümlerine imza atan sanatçı, yeni albümüyle edebiyat dünyasına da bir kapı aralamış oldu.

Kantante ile Koda adlı iki kadının hikâyesini konu alan Eski Dünyanın Yangını, erkek egemen dünyada hayatta kalmaya çalışan kadınların mücadeleleri, hayalleri, sevme ve sevilme biçimleri üzerinde duruyor.

Instagram hesabında yaptığı açıklamada, kitabın ilk tohumlarının 2009’da atıldığını kaydeden Kalben, eserin çatısını kurmasının iki senesini aldığını kaydediyor.

Eski Dünyanın Yangını – Kalben | Arka Kapak Tanıtımı

Eski Dünyanın Yangını - Kalben

“Sevmekle başladı her şey. Sevmekle bitecek.”

- Reklam -

Annelerinin küskün ve hüzünlü gölgesinde yeryüzüne kök salmaya çalışırken birbirine yaren olan iki yalnız çocuğun şarkısı bu. Doğdukları ormanda kaybolmuş iki kadının insanı insanla kesip parçalayan bir dünyada kendi kendinin kahramanı olma macerası. Gerçek bir dostluğun romanı. Eski Dünyanın Yangını, küçük bir sahil kasabasındaki ilkokulda yolları kesişen, benzer acılardan müşterek bir gelecek yaratmaya çalışırken özgürlüğün keskin köşeleriyle yaralanıp ayrı yönlere sürüklenen Koda ve Kantante’nin “bütün katillere” vedası. Ev, aidiyet, aşk, dostluk, korkular ve yalnızlık üzerine yeni bir şarkı söylüyor Kalben. Sevmekle başlayan, sevmekle biten.

“Yaşamak, görmek, bilmek istiyorum bu bahçede. Göz ucuyla izlediğiniz bir kedi kadar neşeli oldunuz mu hiç? Sıcacık sarı kürkünüz, uzun havadar kuyruğunuz ve ihtiyacınız olan her şeyin müziğini işiten kulaklarınız var mı? Siz hiç, bir baltaya sap olamamış kedi gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü kediler öyle düşünmez. Biz, insan evlatlarına, ağaçlardan yonttukları baltaların sapları olmayı öğretiriz. İnsanları baltalaştırmayı severiz. İnsanı insanla keser, parçalarız.”

Toplamda 280 sayfadan oluşan romanın editörlüğü Baran Güzel’e, kapak tasarımı Barış Şehri’ye ait.

Kalben’in kitaba da adını veren parçasını hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz. Yeni albümde toplamda 13 parça yer alıyor.

YouTube video

Kalben ve Eski Dünyanın Yangını hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SymphoniC SymphoniC dedi ki:

    Merhaba
    Tanıtım için teşekkürler… Lakin yazdığınız şu cümle yanlış, bence düzeltilmesi gerekiyor;

    Bir roman ve o romandan ilham alınarak icra edilmiş bir albüm ilk kez eş zamanlı olarak yayımlanıyor.

    2011’de Hüsnü Arkan’ın Mino’nun Siyah Gülü adlı kitabı yayınlanmıştı. Hatta ilk basımında sınırlı sayıda basılı olan kitapta müzik CD’si de mevcuttu… İlk alanlardan biri olduğumdan iyi biliyorum…
    Arattığımda şu sitede satış yapanını da buldum… Fotoğraflara baktığınızda göreceksiniz…
    İyi çalışmalar diliyorum :slight_smile:

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Geniş bir kitleye ulaşması dileğimle, kendisini tebrik ederim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Scream 5 gişe hasılatı çığlık

Scream 5, Spider-Man: No Way Home’u Tahtından İndirerek Gişede Zirveye Oturdu

Yeni Harry Potter Dizisi Geliyor: Başrolde LGBT Bireyler Yer Alacak

Yeni Harry Potter Dizisi Geliyor: Rowling’e Tepki Olarak Kadro LGBT Bireylerden ve Azınlıklardan Oluşacak