in ,

Etgar Keret Türkiye’ye Geliyor: Pera Film’den “Çarpıcı Gündelik Yaşamlar”

Etgar Keret, Pera Film’in özel programı kapsamında Türkiye’ye geliyor. “Çarpıcı Gündelik Yaşamlar” başlıklı etkinlikte ünlü yazarın eserlerinden uyarlanan yapımlar gösterilecek.

etgar keret türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Etgar Keret, Pera Film’in “Çarpıcı Gündelik Yaşamlar” başlıklı programı için Türkiye’ye geliyor. Etkinlikte ünlü yazarın eserinden ilham alan dizi ve filmlerin gösterimleri yapılacak.

54 yaşındaki İsrailli yazar, senarist ve çizgi romancı Keret; genellikle ironik ve gerçek üstü öyküleriyle tanınıyor. Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de geniş bir okur kitlesine ulaşan Keret ülkemizde Gazze Blues, Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü, Nimrod Çıldırışları, Kapı Birden Vuruldu, Buzdolabının Üstündeki Kız, Yedi Güzel Yıl, Bilek Kesenler ve Domuzu Kırmak eserleriyle tanınıyor.

Özellikle Goran Dukić yönetmenliğinde çekilen ve 2007 yılında vizyona giren Wristcutters: A Love Story filmi, Keret adının bilirliğine önemli ölçüde katkı sağlamıştı.

- Reklam -

Şimdiyse Pera Müzesi’nin bir iştiraki olan Pera Film kapsamında, ünlü yazar Türkiye’ye konuk olmaya hazırlanıyor.

Etgar Keret, Pera Müzesi’ndeki Gösterime Katılacak

Son dönemlerde retrospektif gösterimlerine bir yenisi ekleniyor. Keret’in yönetmenliğini üstlendiği, öyküleriyle ilham olduğu dizi ve filmlerden oluşan bir program Pera Müzesi’nde izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

11 Mayıs – 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek program, yazarın dünyasına hem fiziksel hem de çevrim içi yapılacak yolculuklara davet ediyor.

Yazarın ülkemizdeki yayıncısı Siren Yayınları da haberi şu ifadeyle duyurdu:

“Etgar Keret İstanbul’a geliyor!”

Programda yer alan belgesel, dizi ve filmler şu şekilde: Etgar Keret: Gerçek Bir Hikâyeden Uyarlanmıştır, Aracı, Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikâyesi, Etgar Keret: Hangi Hayvansınız?, Denizanası, Üstünkörü ve Dışarıda.

- Reklam -

Etgar Keret, 17 Mayıs 2022 tarihinde saat 19.00’da gerçekleştirilecek film gösteriminin ardından Pera Müzesi’nde okurlarıyla buluşacak.

etgar keret türkiye istanbul

Etkinlik programında yer alan filmlerin tamamı ücretsiz olacak ve rezervasyon alınmayacak. Yapımlar, aksi belirtilmediği sürece 18+ uygulamasına tabi olacak.

Etkinliğin detaylı programına buradan ulaşabilirsiniz.

“Doğrusu şu ki, ceplerimdeki her şey her zaman tedarikli olmak adına özenle seçilmiştir; hakikat anı geldiğinde hazırlıklı olayım diye oradadır. Aslında, bu doğru değil. Ceplerimdeki her şey tek bir amaca hizmet ediyor: Hakikat anına hazırlıksız yakalanmamam.” – Keret

Siz bu programı nasıl buldunuz? Keret’in hangi eserlerini okumuştunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Pera Müzesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

never let me go dizi

Nobel Ödüllü Kazuo Ishiguro’nun “Never Let Me Go” Eseri Dizi Oluyor

andy warhol Marilyn Monroe tablo

20. Yüzyılın En Pahalı Sanat Eseri Oldu: Warhol’un “Marilyn Monroe” Portresi 195 Milyon Dolara Satıldı