in

Aykut Ertuğrul’un Yeni Öykü Kitabı “Evrenin Yatışmaz Yapısı” Raflardaki Yerini Alıyor

Aykut Ertuğrul yeni kitabı “Evrenin Yatışmaz Yapısı ve Diğer Öyküler” ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Ketebe Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Evrenin Yatışmaz Yapısı ve Diğer Öyküler - Aykut Ertuğrul
- Reklam -
- Reklam -

Aykut Ertuğrul imzalı Evrenin Yatışmaz Yapısı ve Diğer Öyküler kitabı okurla buluşmaya başladı. Öykü türündeki eser, Ketebe Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Aykut Ertuğrul, yeni bir öykü kitabı ile bir kez daha raflarda. Fantazya, mitoloji ve postmodern türlerindeki çalışmalarıyla günümüz edebiyatında öyküleri, denemeleri, editörlüğünü üstlendiği kitaplar ve dergiler ile adından söz ettiren Ertuğrul; okuru bir kez daha metinlerarası muzip bir yolculuğa davet ediyor.

1981 yılında doğan Aykut Ertuğrul, Yumuşak Ge dergisiyle görünürlük kazanan edebiyat macerasına, Post Öykü ile devam etti. İlk öykü kitabı Keyfekader Kahvesi, 2011’de Ömer Seyfettin Öykü Ödülü’ne değer bulundu. İkinci öykü kitabı Mümkün Öykülerin En İyisi Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2013 yılının en iyi hikâye kitabı olarak seçildi. 2018’de Necip Fazıl Hikâye Ödülü’nü kazandı.

- Reklam -

2016 yılında Güray Süngü ile Dede Korkut anlatılarından ilham alan öykü antolojisi Korkut Ata Ne Söyledi‘yi hazırlayan Ertuğrul, 2018’de sırtını Türk mitolojisine yaslayan Acâibü’l Mahlûkât adlı kolektif öykü kitabını yayıma hazırladı. 2021’de ise seyyah ve kâşiflerin peşine düşen Seyyahlar ve Kaşifler Kitabı okurla buluştu.

Toplamda 4 öyküden oluşan Evrenin Yatışmaz Yapısı ve Diğer Öyküler kitabında yer alan metinler, şu başlıkları taşıyor: Evrenin Yatışmaz Yapısı, Adem’den Önce, Binbir Cevapsız Çağrı ve Kuyularda Dolaşan.

Evrenin Yatışmaz Yapısı ve Diğer Öyküler – Aykut Ertuğrul | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Evrenin Yatışmaz Yapısı ve Diğer Öyküler - Aykut Ertuğrul

Evrenin Yatışmaz Yapısı’nda Aykut Ertuğrul, okurlarını yine metinlerarası bir şenliğe çağırıyor. Muzip bir başlangıcın neşesini ve beklenmedik bir vedanın kederini aynı anda içinde barındıran bu görkemli şenlik, aslında kim için düzenlendi?

- Reklam -

Yazarın mütemadiyen seslendiği sahici okurlar için mi? Selam vermekten bıkmadığı; cümlelerine, dizelerine hatta eser adlarına musallat olduğu büyük ustalar için mi? Eleştirmenler, akademisyenler ya da çağdaşları için mi? Yoksa bu tuhaf ve rahatsız edici şölenin, düzenleyeni de davetlisi de yalnızca yazarın kendisi mi?

Maharetini geleneğin coşkulu ve sonsuz ırmağına, muhayyilenin müphemliğine ve şimdiki zamanın insanı hep şaşırtan tekinsiz oyunlarına bağlayan yazarın gerçek niyeti ne? Kim bilir? Belki hepsi, belki hiçbiri.

Türk öyküsünde fantastik, mitoloji ve postmodernizme dair konularda 2000’li yılların başından beri, yazıları, hazırladığı kolektif kitaplar ve öyküleriyle hatrı sayılır çalışmaya imza atan Aykut Ertuğrul, yeni öykü kitabıyla okurun karşısında.

Toplamda 164 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Gülşen Funda‘ya, düzeltisi Hacer Selçuk‘a ait. Kitabın kapak tasarımı ise Harun Tan imzasını taşıyor. Eser, Ekim 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Aykut Ertuğrul eserleri ve yazarın yayımlanan son kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

google yapay zeka alter satın alma

Google, Tiktok’u Tahtından Etmek için Yapay Zekâ Şirketi Alter’ı 100 Milyon Dolara Satın Aldı

the last of us çıkış tarihi hbo

HBO Uyarlaması “The Last of Us” Dizisinin Çıkış Tarihi Yanlışlıkla Sızdırıldı